Erhan KIZILYAR 

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı’nın geleneksel olarak düzenlediği Arguvan Türküleri Ses Yarışması’nın 21.si Aşık Meftuni anısına gerçekleştirildi. Yarışmada birinciliği Ahmet Turan Fırat aldı. Yarışmada ikinciliği Şükrü Çıplakkılıç, üçüncülüğü ise Murat Aksoy kazandı. 

Ataşehir Belediyesi, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya; Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Arguvan Vakfı Başkanı Abidin İnal, Ataşehir Belediye eski Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Vakfın eski Başkanları; Hasan Aydın, Ali Haydar Karaçam, işadamları ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Arguvan Vakfı Başkanı Abidin İnal açılışta yaptığı konuşmada, Vakıf olarak yaptıkları bazı çalışmaları hatırlattı ve ses yarışmasına katkı sunan;  başta Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, köy dernekleri, işadamı Ali Kılıç ve kurumlara;  etkinliğe katılan Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, yarışmaya katılan sanatçılar, jüri üyeleri ve vatandaşlara teşekkür etti.

Adıgüzel: Türkülerimizle gururlanıyoruz

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel yaptığı konuşmada; 21.ncisi düzenlenen yarışmanın finaline  ev sahipliği yapmaktan ve memleketi Arguvan’ın türkülerine eşlik etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, süreç içinde vakfa emek veren eski Vakıf Başkanları; Hasan Aydın, Ali Haydar Karaçam, Mevcut Vakıf Başkanı  Abidin İnal işadamı Ali Kılıç ve destek olanlara teşekkür etti.  Adıgüzel ayrıca;  Arguvan’ın yöresel ezgileri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına yarışmaya katılan tüm sanatçılara  ve emeklerinden dolayı Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı yönetimine de teşekkür etti.

Kendisinin de Arguvan kültürü ile büyüdüğünü hatırlatan Adıgüzel,  ‘Kuruçay’dan öte yana’ türküsünü hatırlatarak, ‘Kuruçay’ı geçtikten sonra Arguvanlıları bir heyecan sarar ya ben de onlardan biriyim’ dedi.   Adıgüzel şöyle konuştu. “Arguvan Türküleri sadece Arguvan ile sınırlı kalmayan, ünü Türkiye’mize dünyaya ulaşan,  bizim  de her fırsatta 'Evet Arguvanlıyız bunlar bizim türkülerimiz.' dediğimiz türküler.  Bu miras için yapılan etkinlikler bizim için çok değerli. Umarım 21.ci etkinliğimiz 30’a 40’a gider. Bu birlik beraberlik uzun yıllar sürsün. Bu dayanışmaya büyükşehirlerde çok ihtiyacımız var. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”  Başkan Adıgüzel ayrıca Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren ile birlikte Arguvan için çok çalışacaklarını da hatırlattı.

Eren: Belediyenin herkese açık

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren de yaptığı konuşmada; türkülerin gözesi Arguvan’den herkese selam getirdiğini belirterek, ‘ Biz kültürümüzün genç nesillere aktarılmasında, doğru aktarılmasında emek verenlere herkese teşekkür ediyorum. Bu anlamda Arguvan Belediyesi’nin kapısı hepinize açık. Onursal başkanımız, mazbatasını daha yeni alırken kendisinden bir ricada bulundum yerine getirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Arguvan için elinden gelen gayreti göstereceğine eminim. Bugüne kadar destek veren, eski vakıf başkanlarına, vakıf yönetimimize, işadamlarımıza dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum”

Kayhan: Sadece Türkü Yarışması değil

Ataşehir eski Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan’da yaptığı konuşmada, yarışmanın adını hatırlatarak, “Bu sadece bir türkü yarışması değil. Biz bu yarışmayı düzenlerden  ‘Arguvan Türküleri Ses Yarışması’ adını verdik. Arguvan türkülerinin dünyaya yayılmasını amaçladık. Emek veren herkese teşekkürler.”

Kötü insanların türküsü olmaz

Vakfın eski başkanlarından Hasan Aydın da yaptığı konuşmada, Neşet Ertaş'ın Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma, yanına otur; çünkü kötü insanların türküleri yoktur ' Sözünü hatırlatarak, ‘Arguvan bunun önemli bir örneğidir. Emek veren herkese teşekkür ederim’ dedi. Vakfı Eski Başkanlarından  Ali Haydar Karaçam’da; Ataşehir Belediye Bakanı Onursal Adıgüzel ve Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren’e teşekkür ederek, ‘Geçtiğimiz yıl önemli bir deprem yaşandı. Örgütlü olmanın, vakıf ve derneklere sahip olmanın önemini gördük. Buradan Arguvan’a yardımlar göndermeye başladık.  Bu yardımları yaparken herkes elinden geleni gösterdi. Ama bazı isimleri özellikle anmak isterim.  Sayın Ali Kılıç, Hasan Aydın, Doğan Yıldrız, Cemal altun, Hüseyin Altun, Mehmet Engin, Latif Adıgüzel hemen yardımcı olmaya çalıştılar. Tabi derneklerimizde destek oldu. İyi ki vakfımız, derneklerimiz var. İyiki sizler varsınız” diyerek herkese teşekkür etti.

Birincilik Ahmet Turan Fırat’

On finalistin yarıştığı yarışmada; eserlerin seslendirilmesinin ardından jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda; birinciliği Ahmet Turan Fırat kazandığı açıklandı.  Program yarışmacılara; vakfa katkı sunanlara plaketlerin ve ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

İlgezdi'yi unuttular

Arguvan Türküleri Ses Yarışması'nda konuşmacılar; geçmişten günümüze  çeşitli vesilerle ;Vakfa, Arguvan'a destek olanlara teşekkür ederken, Belediye başkanlığı sürecinde sürekli Arguvan'a ve vakfa destek olan Ataşehir  eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin adını ise anmayı unuttular. 

Gonca, İngiltere’de ‘en iyi’ seçildi Gonca, İngiltere’de ‘en iyi’ seçildi