Silivrili Mahalle Muhtarları,  Büyükşehir Yasası ile köy statülerinin kaldırıp ilçe belediyelerine bağlanarak mahalle statülerine tepki göstererek, ‘ Sorunlarımız köy iken daha rahat çözülüyordu. Köyümüzü istiyoruz’ dediler.

İYİ Parti Silivri İlçe Teşkilatı düzenlediği bir toplantı ile Silivri’nin mahalle muhtarlarını dinledi. Silivri Yelken Restaurant’ta düzenlenen toplantıya; İYİ Parti İstanbul Miletvekili Ahat Andican, Gene Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, Teşkilat Başkan Yardıcısı Ayhan Bölükbaşı, GİK Üyesi Emre Haberdar, il yöneticileri, İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, ilçe yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda söz alan muhtarlar mahallerin sorunlarını dile getirdiler. Muhtarlar, 2012 yılında kabul edilen bir yasayla köy statüsünden çıkarılarak mahalleye dönüştürüldüklerini ,   2014 yerel seçimlerden sonra da yasanın uygulanmaya başlamasıyla birlikte köy muhtarlıkları statüsünün kaldırıldığını hatırlatarak, “ Köy statüsündeki iken bazı sorunları daha kolay çözüyorduk. Şimdi İBB ile ilçe belediyeleri arasında kim aldık. İBB’ye ulaşmakta zorluklar çekiyoruz. Köy statümüzü istiyoruz” dediler.

Toplantıda söz alan bir muhtar ise E-5 üzerinde bulunan alt ve üstgeçitler konusunda kimin yetkili olduğunu zorarak, “Karayolları mı sorumlu? İBB’mi ? Aydınlatma sorunu var. Kimse üzerine alınıp yapmıyor. Bıraksalar bana biz aydınlatmasını yapacağız. “ diyerek sitem etti.

İYİ Parti heyeti daha sonra Sanayii Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan ve sanayii sitesi esnaflarını ziyaret etti.