Büyükçekmece Belediye Meclisi Kasım Ayı meclisi ilginç bir tartışmaya sahne oldu.  AK Partili Sami Sertadım, ‘Belediye Başkanları hakim kararıyla görevden alınmalı kayyum atamasıyla olmaz’ dediğini ileri sürdüğü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kınarken, CHP’li Coşkun Tanış ise, “İmamoğlu’nun vatansevgisini sorgulamak sizin haddinize değil. Kınayacaksak Öcalan’ı TRT’ye çıkaranı kınayalım’ yanıtını verdi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclisi Başkan Dr. Hasan Akgün başkanlığında Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gündeme geçmeden önce geçtiğimiz hafta Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi  37. Genel Kuruluna Türk Delegasyonu üyesi olarak katılan Başkan Akgün, meclise konseydeki çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Akgün, Türkiye’yi savunmak konusunda gösterdikleri çabalardan örnekler verdikten sonra, karşılaştıkları bazı zorlukları da dile getirdi. İstanbul seçimlerinin Türk halkının demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu gösterdiğini bildiren Akgün, Avrupalı üyelerden “Belediye Başkanlarının hakim kararıyla değilde kayyum atanarak görevden alınması" konusunda eleştiriler aldıklarını belirtti. Türkiye’nin Yerel Özerklik Şartına imza koyduğunu hatırlatan Başkan Akgün, Türkiye’nin yasalarına göre bir belediye başkanının görevden alınması durumunda meclisin başkan seçme hakkı bulunduğunu belirterek ‘ Türkiye mevzuatını hızlı bir şekilde uygulamalı. Başkanlar suçlu ise derhal yargılanarak görevden alınmalı.’ Şeklinde görüş ileri sürüldüğünü hatırlattı.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün bu  bilgilendirmesinden sonra, söz alan Ak Partili Sami Sertadım,  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  ‘Belediye başkanları suçlu ise hakim kararıyla görevden alınmalı. Kayyumla olmaz’ dediğini hatırlatarak bu yaklaşımından dolayı ‘İmamoğlu’nu kınadığını’ belirtti.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise kendisinin İmamoğlu’nun yanında bulunduğunu,  Avrupa Parlamentosu’nda bu konuda çok sık eleştiriler yapıldığını ve İmamoğlu’nun Türkiye’nin aleyline olacak bir şey söylemediğini belirterek, ‘Kınamaya’ karşı çıktı.

Daha sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Coşkun Tanış ise Avrupa Parlamentosu’nda her partiden üye ayrıca 40 ı aşkın ülkeden oluşan temsilci bulunduğunu belirterek oradaki yaklaşımları iyi bilmek gerektiğini hatırlattı. Tanış, ‘İmamoğlu’nun vatanseverliğini tartışmak sizin haddinize düşmez.  Eğer bir kınama yapacaksak, binlerce askerimizin şehit edilmesinden sorumlu Öcalan’ı TRT’ye çıkaranı kınayalım’ yanıtını verdi.

Vergi dairesi 1 yıl süreyle Tepecik’e taşınacak

Bu tartışmaların ardından Büyükçekmece Belediye  Başkanı Dr. Hasan  Akgün, gündemdeki maddeleri görüşmeye açtı.

Gündem de yer alan mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi’ne ait, Tepecik Ulus Mahallesi’ndeki eski Tepecik Belediye Hizmet Binası, bedelsiz olarak 1 yıl süresince Gelir İdaresi Başkanlığı İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na tahsis edildi. 5,8 büyüklüğündeki Marmara depreminde hasar gören Büyükçekmece Vergi Dairesi olarak bir yıl yıl süreyle bu binada hizmet verecek. Bu süre zarfında da hasarlı bina yıkılarak yerine yenisi yapılacak.

“Tarımsal Eğitim Programı” başlıyor!

İstanbul’un en verimli ve en geniş tarım arazilerine sahip ilçelerinden olan Büyükçekmece ilçesindeki tarım alanlarının değerlendirilmesi ve belediyenin hayata geçireceği “Tarımsal Eğitim Programı” konusunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği yapılması konusu mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

3 belediye ile kardeş şehir olunacak

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi, Büyükkarıştıran Belediyesi, Pınarhisar ilçesi, Kaynarca Belediyesi ve Edirne ili Keşan ilçesi, Beğendik Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi ile “Kardeş Şehir” ilişkisi kurulmasına yönelik teklif de oybirliğiyle kabul edildi. Büyükçekmece Belediyesi’nin Kasım ayı meclisi 2. oturumu 7 Kasım Perşembe günü saat 10:00’da gerçekleşecek.