Gazeteci-Yazar Deniz Zeyrek, AREV Vakfı Okullarına konuk olarak; hayata, eğitime, gençliğe ve sosyal yaşama dair kesitler paylaşarak katılımcılara  ufuk turu yaptırdı.

Arev Okullarında gerçekleşen  etkinliğe; AREV Okulları Kurucusu Vehbi Orakçı,  Beylikdüzü İlçe Milli Müdürü Yafes Bakırcı, Milli Eğitim Şube müdürleri,  eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Gazeteci Deniz Zeyrek, kendisinin ODTÜ Kimya Bölümü mezunu olduğunu daha sonra Biyoloji üzerine yüksek lisans yaptığını , ancak mesleğini değil Gazetecilik yaptığını hatırlatarak öğrencilere, ‘Gazeteci olmak için hangi okulu okumak gerekir?’ diye sordu. Öğrencilerin, ‘Basın Yayın’ yanıtı üzerine , “ Evet Basın yayın okumak gerekiyor. Ama benim mesleğim ile işim farklı. Sizlere tavsiyem okuyun. Eğitim olmaz ise hayata bir adım geride başlarsınız. Üniversiteye hazırlanacak bir çoğunuz. Tercihinizi doğru yapın.. İşiniz farklı mesleğiniz farklı olmasın” tavsiyesinde bulundu.

 Gazeteci Zeyrek daha sonra ‘Gazetecilik’ ile ilgili karşılaştığı bazı deneyimlerini paylaştı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.  Etkinlik  AREV Vakfı Başkanı Vehbi Orakçı’nın, Gazeteci Deniz Zeyrek’e teşekkür etmesi ve günün anısına plaket vermesi ile sona erdi.