İngiltere’nin ünlü Manchester United takımının Katar Şeyhi Jaszsim Bin Hamad Al-Thani’ye satıldığı bildiriliyor.

Bir şehrin suyunu-elektriğini keserek yürütülen çatışma savaş değil katliamdır Bir şehrin suyunu-elektriğini keserek yürütülen çatışma savaş değil katliamdır

2005 yılından beri Kırmızı Şeytanlar'ın sahibi olan Glazer Ailesi, uzun süren görüşmelerin ardından inadından vazgeçerek kulübün Katar şeyhine devredilmesine ikna oldu.

Glazer Ailesi uzun süredir Katar şeyhi Jassim bin Hamad bin Jassim ile devralma görüşmelerini sürdürüyordu. Katar'da yayın yapan Al Watan gazetesi, devralma işleminin tamamlandığını iddia etti.

Al Watan'da yer alan habere göre; Manchester United'ın satışından Glazer Ailesi'nin elde edeceği gelir 6 milyar Euro olarak ifade edildi. Kulübün tüm hisseleri Katar şeyhine devredilecek.

***

Manchester City ve bir çok kulüp BAE’li Şeyh’te

Manchester kentinin  son Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasını kazanan Mancherter City takımını da BAE şeyhi   Mansur bin Zayid bin Sultan bin Zayid bin Halife en-Nehyan tarafından satın alınmıştı

Şeyh Nehyan’ın futbol kulübü merakı

Manchester City’nin sahibi olan BAE Şeyhi Nehyan’ın sahibi olduğu Katar şirketi City Football Group dünyanın çeşitli yerlerinde bir çok kulüpte hisse sahibi. Kulübün bayrağı altında; , New York City, Manchester City, Melbourne City, Yokohama F Marinos, Montevideo City, Girona, Sichuan, Mumbai City, Lommel SK, Palerme  ve Troyes bulunuyor. .