İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun; Büyükçekmece’de temel atması ve akabinde Silivri mahallelerine yaptığı gezi ve bu gezide hükümete yönelik eleştirilerinin yankıları sürüyor.

Siyasetçiler, gazeteciler, kendileri açısından gezi ile ilgili değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşıyorlar.

Biz de geziyle ilgili şahit olduğumuz bir görüntü üzerinden düşüncelerimizi sizlerle paylaşalım. 

*

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu’nun Büyükçekmece’deki programını takip ettikten sonra o bölgedeki bazı işlerimi hızla tamamlayıp Selimpaşa’ya geldim. Selimpaşa merkezin girişini geçtiğimde bir anda yanımdan geçen gıcır gıcır  siyah bir oto az ötede acı bir fren sesiyle durdu. Mercedesti galiba.  ‘Başkan geldi galiba’ diye düşündüm. Ama arkasından başka araba gelmemişti.

Aracın arka kapıları arka arkaya açıldı. Sağ kapıdan Taner Çetin, sol kapıdan bir bayan indi. Onlar inince şoför aracı park için başka bölüme çekti. Taner bey ve yanındaki hanımefendi doğru İmren Pastanesine.

*

Taner bey’i tanırım ta Avcılar Belediyesi Kültür Müdürü olduğu zamanlardan.  Halka ilişkileri iyi yürüten, insani ilişkileri başarılı olan da bir isimdir. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanıdır.  Ve zatı muhteremleri Silivrilidir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu Silivri’ye gelince bir Silivrili İBB Daire Başkanı olarak kendileri de Silivri’ye teşrif etmişler. Doğru yapmışlar tabi. Ben de olsam aynısını yaparım.  İBB Başkanı İmamoğlu gecikince doğrusu başka bir randevum nedeniyle oradan ayrılmak durumunda kaldım. Zaten sabahleyin Büyükçekmece’de kendilerinin programını izlemiştim.

Sayın İBB Basın Yayın  Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin bey,  İmamoğlu’nun Selimpaşa’daki kreşteki programına eşlik etmişler. 

*

Silivri’deki bazı gazetecilere sordum. Sayın Basın Yayın Daire Başkanı Taner Çetin bey’i göreniniz oldu mu? ‘Hayır görmedik’ dediler. 

İnsan düşünüyor. Şimdi Silivrili bir bürokratsın. Silivri yerel basın açısından İstanbul’un en zengin bölgesi. Bölgede İBB olarak yüzde 60’ın üzerinde oy almışsın. İBB Basın Yayın Daire Başkanı olarak Silivri’ye gelmişken, programdan önce Silivri’deki gazetecilerle bir araya gelsen,  bir çay içsen ne kaybedersin.? Ne kaybedersin arkadaş?  Bilmiyorum ama sizi seçenlerin gönüllerini fena kırıyorsunuz bilginize. 

Son söz:

'Merdivenleri çıkarken yanından geçtiğiniz insanlara dikkat edin, merdivenleri inerken yine o insanlarla karşılacaksınız"