Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Habibe Çiftçioğlu, milletvekili adaylığı için meclis üyeliğinden istifa etti. Çiftçioğlu’ndan boşalan belediye meclis üyeliğine AK Parti yedek listesinden Yunus Mercanlı göreve başladı.

İstanbul 3. Bölgeden bekleniyor

Sayın Habibe Çiftçioğlu, Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Sayın Ahmet Davutoğlu'nun, genel merkez kadrosunda görev yapıyor.  Çifçioğlu’nun Büyükçekmece Belediyesi’nde görev yapması vesilesiyle İstanbul 3. Bölgeden  Millit İttifakı listesinde; Gelecek Partisi kontenjanından seçilecek sırada yer alması bekleniyor. Olağanüstü bir gelişme olmaz ise Bayan Çiftçioğlu'na vekillik şimdiden hayırlı olsun denilebilir. 

Demokrat ve duyarlı bir vatandaş

Sayın Habibe Çiftçioğlu, dört yıllık belediye meclis üyeliğinde; Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün de CHP'li olarak Millet İttifakı'ndan olması vesilesiyle uyumlu bir dönem geçirdi. Belediye meclisinde sakin görünen Çiftçioğlu'nun, Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ise oldukça yoğun çalışma sergilediği dikkat çekti. Partinin kadın örgütlenmesinde ülke düzeyinde aktif olarak görev yaptı. Bir çok siyasi ve sosyal konuda düşüncelerini açıklamadan geri durmadı. Çitçioğlu en son İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırıyı kınadı ve İYİ Partililere geçmiş dileklerini paylaştı. Açıklamalarında baş örtülü kadınlara yönelik kazanılmış hakların güvencesi olduklarını ve geri adım atılmayacağını özellikle vurguladı. 

Erhan KIZILYAR