CHP’de seçim sonrası başlayan ‘Değişim tartışmaları’ ülke gündeminde yerini korurken, konuya ilişkin bugün Silivri İlçe Başkanlığı’nda da değerlendirmeler oldu.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen,  beraberinde İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu ile  İlçe başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Esen’in sunumunun ardından; Silivri Hürhaber Gazetesi’nde Sevginar Sali’nin kendisine atfen, Kılıçdaroğlu için  “Kurultayda aday olmadan çekilsin gitsin’ dediğinin yazıldığının hatırlatılması üzerine, “Ben o şekilde bir cümle kurmadım.  Çekilsin gitsin gibi bir şey demedim. Şunu dedim. Biliyorsunuz seçim sonrası sürece ilişkin bazı partililer tarafından başta milletvekiliği sıralaması olmak üzere kimi hatalar yapıldığına ilişkin eleştiriler oldu. Bu çerçevede bir soruya  ben de sayın genel başkanın kurultayda bırakabileceğini söyledim. Böyle bir ifadem oldu.” Yanıtını verdi.

Öte yantan yine Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 18 ilçe başkanıyla toplantı yaptığı ve bunun kamuoyuna yansıdığının hatırlatılarak kendisinin bu toplantıya katılıp katılmadığının sorulması üzerine Esen şu yanıtı verdi.  “ O toplantıya katılan ilçe başkanlarından biriyim. Sayın İmamoğlu partimizden seçilmiş İBB Başkanıdır. Toplantıya katılmamız da doğaldır. Başka bir şey aramamak gerekiyor. Ayrıca zaten bu toplantı ile ilgli biz il başkanımız Kaftancıoğlu’na da bilgi veriyoruz."

Balcıoğlu: Değişime davet için yorum yok!

Öte yandan CHP’nin İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ise, İmamoğlu’nun ‘Değişime davet’ başlıklı manifestosu için ne düşündüğünün sorulması üzerine, “Ben bu konuda şimdi yorum yapmayayım. ‘ diyerek yorum yapmadı.

Yılmaz: 3 Mayıs yozlaşmaya reddiyedir Yılmaz: 3 Mayıs yozlaşmaya reddiyedir

Esen: Kongrede adayım

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen toplantıda yaptığı açıklamada, ilçe kongresinde yeniden aday olacağını belirtti. Esen, delege seçimlerinin bu hafta sonu başlayacağını ve delege seçimlerine de tek liste sunulacağını ifade etti. Esen’in açıklamasına göre bir çok yerde de delege listesi belirlendi.

Meclis Üyesi ve başkan adayları aday olmayacak

CHP il ve ilçe kongrelerinde  önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan veya belediye meclis üyelikleri için aday olmak isteyenler ilçe ve il yönetimlerine aday olamayacak.

-Erhan KIZILYAR