Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimine iki ay kaldı.Bu süreçte adayların durumuna bir göz atacak olursa durum şöyle: 

Fransa cumhurbaşkanı adaylarında ırkçı-yabancı düşmanı Eric Zemmour, yabancılar için söylemlerinde nefret suçu işlediğinden dolayı mahkeme tarafından 10 000.00 Euros para cezasına çarptılırdı.

Zemmour'un bu mahkumiyeti cumhurbaşkanlığı adaylığını etkiler mi, süreç nasıl işleyecek? Bunu zamanla göreceğiz.

Zemmour'un en büyük sorunlarından biri de, Fransa'da bir cumhurbaşkanı adayının, adaylığının resmiyet kazanması için, ilgili adaya 500 Belediye başkanının imza vermesi gerekiyor.

Zemmour gibi birçok aday henüz 500 Belediye başkanının imzasını alamadılar. Eğer bu sayıya ulaşamazlarsa cumhurbaşkanlığı adaylıkları kesinlik kazanmıyor.

Fransız solunun 8 adayla yarışa girdiği ve Fransız sağının ırkcı- faşist ve yabancı düşmanı adaylarla seçime hazırlandığı bir süreçte tüm kazanımlar Macron lehine işliyor.

Bu karmaşık ve bölünmüşlük siyaset yelpazesinde bir kez daha ipi göğüsleyecek yine Macron olabilir. Bundan 6 ay önce macron için yolun sonu görünürken,Bu günlerde durum tersine dönüyor diyebiliriz.Cumhurbaşkanlığı seçimine iki buçuk ay gibi bir zaman daha var.Neler değişecek,Zaman ne gösterecek bekleyip göreceğiz. 19/01/2022. Rıza YENER/FRANSA