Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroglu uzun bir yoldan geliyor. CHP’yi bu aşamaya getirmek her liderin harcı değildi.

CHP her ne kadar kendini Sosyal Demokrat olarak tanımlasa da, Baykal döneminin CHP’si; evrensel Insan haklarını, demokrasiyi, emegin yüceliğini, hukukun üstünlüğünü, inanç ve örgütlenme özgürlüğünü hiç bir zaman olması gibi kabullenmedi. 1989 yılında hazırladığı Kürt raporu hariç kürtleri yok saydi. Bu arada sunu belirteyim, Rahmetli Erdal Inönü bu konunun nasıl çözülmesi gerektigini tüm ülkeye DEP'lileri kendi kadrosundan meclise sokarak ispatladı.  Ancak bunun kıymetini; ne DEP’liler bildi ne de Türk kamuoyu.

*

Aradan gecen otuz küsür yıl; Türkiye ekonomisi, demokrasisi, Türkiye halklarının refahi ve yasam kalitesi heba edildi. Büyük işleri basarmak icin;,bilgi, birikim, feraset, cesaret ve özveri ister. Bu vasıfların Kemal Kilicdaroglu’ nda olduguna inaniyorum. Eger öyle olmasaydı Millet ittifakını bir araya getiremez, bir arada tutamaz ve son krizi cözemezdi. Bu koşullarda söylenecek tek söz vardir. Yolun açık, yarınların aydin, ömrün saglikli, uzun, Bozatlı Hızır yar ve yardımcısı olsun.

*

Hıdır Karademir

SPD Rödemark Belediye Meclis Üyesi