Mezbahalar İBB Meclisi’nde

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Değirmenköy’deki mezbaha’nın depo olarak kiraya verilmek istendiğini, Gümüşyaka’dakinin ise kullanılmadığnı belirterek, ‘Lafa gelince tarım bitti, hayvancılık bitti diyorlar. Ama en büyük zararı siz veriyorsunuz’ dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz önceki hafta Silivri Belediye Meclisi gündemine getirdiği Gümüşyaka ve Değirmenköy’deki mezbahaların durumunu bu kez de İBB Meclisi’ne taşıdı.

Başkan Yılmaz; Gümüşyaka’daki mezbahanın İBB tarafından İETT garajı yapılmak istendiğini bu yönde teklife olumlu baktıklarını ancak şu anda burada herhangi bir şey yapılmadığını ve İETT otobüslerinin yol kenarında park ettiklerini bildirdi. Yılmaz daha sonra, Değirmenköy’deki mezbaha’nın da İBB’ye ‘Mezbaha olarak işletilmesi’ şartıyla devredildiğini belirterek, ‘Ancak öğreniyioruz ki Encümen burasını depo olarak kiraya vermek üzere ihalesine karar vermiş bulunuyor.’ Dedi.  Bu ihalenin hukuken de mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz, ‘Lafa gelince tarım ve hayvancılık ölüyor diyorsunuz. Ama tarım ve hayvancılığa en büyük zararı siz veriyorsunuz. ” diye konuştu. 

Belediyeyi borçsuz devreden başkan da var! Belediyeyi borçsuz devreden başkan da var!

Bu arada tartışmalar arasında CHP’liler ile Yılmaz arasında ilginç te bir diyaloğ yaşandı.

Yılmaz’ın, ‘Değirmenköy’deki mezbahaların durumunu anlatırken’ CHP sıralarından ‘Tevfik Göksu yapsın’ diye laf atıldı. Yılmaz bu sataşmaya ‘Altı ay sonra mı?” diye yanıtlayarak İBB Seçimlerinde İBB yönetiminin altı ay sonra değişeceğini ima etti.