Binlerce Büyükçekmeceli karşıladı 

1994’ten bu yana aralıksız girdiği tüm seçimleri kazanarak 30 yıldır  Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yapan rekortmen başkan  Dr. Hasan Akgün’ün 7. Dönem yolculuğu coşkulu törenle başladı.

Büyükçekmece’de 7. Dönemin başlaması iki ayrı törenle kutlandı. İlk törende Başkan Akgün, belediye meclis üyeleri ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.  Akgün daha sonra beraberindekilerle belediye önüne gecerek burada kendisini bekleyen halkla buluştu. Vatandaşlar tarafından  ‘İzmir Marşı’  ile karşılanan Akgün, Eşi Hatice  Akgün ve çocuklarıyla halkı selamladı. Burada; Emekliler, Büyükçekmece Gençlik Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Omer Kazancı tarafından çiçek verildi.

Cumhuriyeti kuranlara şükran

Akgün burada yaptığı konuşmada;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu vatanı kurtarıp  “Bu miletin hak ettiği yönetim şekli cumhuriyettir”  diyerek 1923 ümmetten kurtarp millet yapan, cumhuriyetle şereflendiren   Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Kuvayi Milliye şehitlerine, bu ülkenin bugüne kadar gelmesinde bu vatanı koruyup kollayan tüm aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyurouz. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Halka teşekkür

İlçe başkanımız, ilçe yönetimizi, kadın, gençlik kollarımız, büyükçekmece ailemiz başardı.  Vatandaşlar ‘Biz asla ve asla Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmayız. Biz Atatürk İlke ve İnkilaplarından ayrılmayız, biz cumhuriyetin bekçisiyiz’  diyerek,  yolumuza devam etme kararı aldı. Büyükçekmece aileme şahsım ve ekibim adına şükranlarımı sunuyoruz. Allah miletimizin yolu açık etsin. Allah ülkemizi içinde bulunduğu  sıkıntılardan kurtarsın. Allah cumhuriyet trenini  yeniden batıya çevirerek o cumhuriyet trenine tümüyle bu milletin binmesin ive Atatürk’ın aydınlık ışığında yürümümesini nasip etsin.

Kişi başına gelir en az 25 bin dolar olmalıydı  

Ne zaman batından koptuk, Ortadoğu bataklığına saplanmaya başladık. Ülke bunu hak etmiyor. Bu ülke bugün en az kişi başına 25 bin dolardan fazla milli gelire sahip olması gerekiyordu. Bu millet 22 yıldan fazla tek başına iktidarda tuttu. Hiç kimse gerekçe üretemez. Sokakta, caddede, sitelerde, STK salonlarında dolaşırken vatandaş bizim projelerimizle ilgilenmedi. Sadece sosyal faaliyetlerimizle ilgilendi. Gıda paketi gönderecekmisiniz. Alış veriş kartı verecekmisiniz? Çocuğunun çantasını eğvine ulaştıracakmısınız. Vatandaş  bunları istedi.

Halbuki belediye başkanları projeleriyle vatandaşın karşısına çıkar. Vatandaş ta buna bakarak oy verir. Ama 21 asrın son çeşreğinde ilk defa vatandaşın gıda, kömür, faturalarının ödenmesi için seçim sürecinde bizlere yaklaşarak katkı istemişlerdir.

Sabrı tükenen millet tokadı vurdu

Anadolu kırmızıya boyandı. Üzerinde ay yıldız.  Bugüne kadar bu millet sabretti. Israrlı mevcut iktidarı devam ettirdi. Ama umutlar bitince; biz artık Gazi Mustafa Kemal ‘ın aydınlık yolundan ayrılanlara, cumhuriyetin değerlerini ve geleceğini, demokrasimizin daha güçlenmesini tesis edenlerin peşine takılacağız, kısa sürede aydınlık günlere ulaşmanın yolunu arayacağız dediler.  Bu millet bekler bekler sabreder, aynen İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi, başka zamanlarda oluduğu gibi, 2019 seçimlerden olduğu gibi tokadı vurur.

Hangi davullar çalsın!

RÜZGARIN YARATTIĞI BİR BAŞKAN DEĞİLİM! RÜZGARIN YARATTIĞI BİR BAŞKAN DEĞİLİM!

Topyekün İstanbul seçimlerinde sadece karşımızdaki adaylar değil, tüm bakanlar mağlup olmuştur. Büyükçekmece’nin bir ucundan bir bakan giriyor, diğer ucundan bir başka bakan, genel müdür giriyor. Devletin tüm gücüyle üzerime çullanıyorsunuz.  Yedi seçimde beş operasyon yapıyoruz. Ama Büyükçekmece halkı dersi veriyor. Halk iradesi önünde hiç bir güç duramaz. Örnek, 2019 seçimleri. Örnek bugünkü seçimler. İşte İmamoğlu’nun seçildiği seçimler. Hani İmamoğlu’nun eli ayağı bağlanacaktı. Şimdi  İktidara rağmen bir milyon 250 bin  farkla seçiyor.  Anlamadınız mı, duymadınız mı. Hangi davullar, hangi sazlar çalsın.

Hiç kimseye kırgınlığımız yok. Bir gerçekten bahsediyorum. Belediye Başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar yarışır. Yıllardır; cumhurbaşkanı, bakanlarla yarışıyoruz. Bu ülkeye yakışmıyor. Devletin gücünü bir kişiye, bir belediye başkanına karşı kullanmak yakışmıyor.

Hep birlikte aydınlık yarınlara yürüyeceğiz

Cumhuriyetin yılmaz bekzçileri olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolunda hep birlikte yürüyerek, demokrasimizide taçlandıracıağız, cumhuriyetimizi daha da yükselteceğiz. Ekonomisini de yükselteceğiz. Belediyelerden buşlayan bu yürüyüş ülkenin genel yönetimine yükselecek. Genel yönetimde Ankara’da bu memleketin geleceği şimdiden projelerini hazırlayıp yola çıkmıştır. Allah ülkenin, milletin, çocukların geleceğini yohunu açık etsin. Cumhuriyet ve demokrasimizin geleceğini yükseltsin.

Bize yüzde 25 oy verdiler ama

Tepecik’e hizmeti engellemek için planları çıkartmadılar. Yıllarca anlattık. Ancak yine de oyları hep onlara verdiler. Bu seçimde de yüzde 25 oy verdiler bize. Versinler. Biz hizmete Tepecik ve Türkoba’dan başlayacağız. Onların çocukları için yapacağımız.

Akgün’ün düzenlediği törenlere; Eski Milletvekillerinden Süleyman Çelebi,  Çatalca esik Belediye Başkanı İ.Fırat Aykut, Silvri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar. Selimpaşa eski Muhtarı Ahmet Yağcıoğlu, Mimarsinan eski Belediye Başkanı Nail Öztürk,  CHP Büyükçekmece İlçe BaşkANI Haülis Çiçekçi ve ilçe yönetimi ile Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.