İmamoğlu 'Genel Başkan adayı mı olacak yoksa İstanbul'a yeniden aday mı olacak?" soruları tartışılırken konuyla ilgili; Cumhuriyet’te yer alan yorumhaber ve Sözcü’de yer alan İsmail Saymaz’ın yazısına göre ‘İmamoğlu İBB Başkanlığı’na yeniden aday olacak.

*

TGC Başarı ödüllleri sahiplerini buldu TGC Başarı ödüllleri sahiplerini buldu

Cumhuriyet: Önce İstanbul sonra Türkiye

Seçim yenilgisi sonrası CHP’de değişim çıkışıyla gündeme gelen İmamoğlu’nun genel başkanlık yarışından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına yöneldiği konuşulurken CHP lideri Kılıçdaroğlu da İmamoğlu’nun yeniden aday olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu “Ekrem Bey’in İstanbul’u kazanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Esenyurtlularla buluşan İmamoğlu da “Milletin parasını çarçur edene bu milletin tahammülü olmayacak. O yöneticilere ne Esenyurt’ta, ne İstanbul’da, ne de başka bir yerde sizler asla geçit vermeyeceksiniz” açıklamasını yaptı. İmamoğlu’na yakın isimler, “İmamoğlu genel başkanlıktan vazgeçti” yorumlarının doğru olmadığını söyledi. İmamoğlu’nun yurt gezilerinde yaptığı konuşmalarda da bir vazgeçme sinyali vermediğini söyleyen kaynaklar, “Tam aksine Ekrem Bey her gittiği yerde değişimin net mesajlarını veriyor” dedi.

*

Saymaz: İmamoğlu İstanbul diyecek

Öte yandan Sözcü Yazarı İsmail Saymaz’da bugünkü yazısını İmamoğlu’nun yol haritasına ayırarak, Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan yorumu doğruladı.

Saymaz, “İmamoğlu, ‘İstanbul'u kaybedemeyiz’ diyecek ve yeniden İBB Başkanlığı'na aday olacağının işaretini verecek” dedi. Saymaz, “Ancak CHP'de genel başkanlık değişiminin gerekli olduğuna da vurgu yapacak. ‘Değişim olmazsa yerel seçimde risk doğabilir’ görüşünü dillendirecek” ifadelerini kullandı.

Saymaz, salı ya da çarşamba günü yol haritasını açıklaması beklenen İmamoğlu ve CHP gündemiyle ilgili kaleme aldığı bugünkü yazısında, “CHP'lilerde ve muhalif seçmende ‘Türkiye'yi kurtaramadık, bari İstanbul elimizde kalsın’ hissiyatı egemen” dedi. İmamoğlu, şunları kaydetti:

“İmamoğlu da kalesi gördüğü İBB'yi kaybetmek istemiyor. 2028 yılında cumhurbaşkanı adayı olacaksa, ki öyle görünüyor, sırtını İstanbul'a vermekten başta bir yolu yok. Bu bir.

İkincisi şu: Çeyrek asır sonra alınan İstanbul'u kendi elleriyle AK Parti'ye teslim eden olmak istemiyor. İBB'nin anahtarını Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya vermenin siyasi maliyeti, İstanbul'u seçimde kaybetmekten daha ağır gelebilir.

Üç: Olur da CHP'nin liderliğine seçilirse koltuğunu bırakacağı AK Parti, İmamoğlu dönemindeki karar ve işlemleri tahrifata uğratarak, aleyhinde kullanacaktır.”