İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li bazı kurmayların çevrimiçi yaptıkları toplantı kaydının bir kısmı YouTube üzerinden yayınlandı. İmamoğlu, "Hiçbir gizli tarafı yok. Sızdırılmasını araştıracağız. " dedi.

CHP'de genel başkanlık yarışına girebileceği kaydedilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlandı.

Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer alıyor.

Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor.

Toplantıda Tezcan tarafından yazılan dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konular da konuşuluyor. CHP'li yöneticiler, başka üst düzey isimlerin de PM'yi olağanüstü toplantıya çağıracak metne imza atabileceğini dile getirdiler.

PM'nin toplanması için 13 imzaya ihtiyaç olduğunu belirten Günaydın, şu ana kadar 7 kişinin imza verdiğini, Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun, Turan Aydoğan, Muharrem Erkek ve Hakkı Süha Okay'ın da imza atabileceğini söylüyor.

Kaydın başında ise Ekrem İmamoğlu, 'Katılımcı' ismiyle görüşmeye katılan ve kamerasını kapalı tutan bir kişiye dikkat çekiyor. Bu kişinin ilk başta Selin Sayek Böke olabileceği düşünülse de hiç ses vermeyen kişinin kaydın sonunda toplantıdan düştüğü görülüyor. Sözcü TV'ye konuşan Gökhan Günaydın, kaydı paylaşan kişinin görüşmeye 'katılımcı' sıfatıyla giren şahıs olabileceğini dile getirdi.

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafı yer alıyor. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlandı.

İMAMOĞLU VE GÜNAYDIN'DAN AÇIKLAMA

​​​​​​​  6 yıl sonra gelen adalet! ​​​​​​​ 6 yıl sonra gelen adalet!

Görüşme kaydının sızdırılmasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, "Hiçbir gizli tarafı yok. Sızdırılmasını araştıracağız. Bunu seven kimler var? Bunları araştıracağız. Partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileri ile konuşuyoruz" dedi.

Görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Gökhan Günaydın ise toplantıyı, "PM'yi olağanüstü toplantı yapmaya davet etmek için karar alan PM üyelerinin yer aldığı bir toplantıdır" sözleriyle niteledi ve "Rutin bir toplantı bir ahlaksızlık gibi tanıtılıyor. Bir tek nezaket dışı söz kullanılmış mı?" diye sordu. (birgün)