Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat Yeşil Sol Parti’den aldığı milletvekili adaylığı teklifine olumlu yanıt verdi. Fırat’ın İstanbul üçüncü böleden seçilecek sıradan aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan Ünlü Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz’de Malatya’da CHP’den aday adayı olduğu öğrenildi.

Fırat: Birlikte baharı getireceğiz

Fırat adaylığıyla ilgili yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi.

“Alevi Dernekleri Federasyonu olarak uzun süredir Alevi hareketi içerisinde mücadele etmekte, inancımızın-erkanımızın yolunu sürdürmekteyiz.

Bilinmesini isteriz ki federasyonumuz için; hukukun, eşitliğin, özgürlüğün, insan haklarının korunması demokrasi bu ülkede yaşayan tüm halklar için vazgeçilmezdir.

Yaşanan son süreçte seçim gündemi ile birlikte Yeşil Sol Parti'den Federasyonumuzu temsilen Milletvekilliği teklifi aldık. Eşit yurttaşlık temelinde verdiğimiz mücadeleyi meclis çatısı altında hep birlikte daha güçlü bir şekilde örgütlemek için bu teklifi değerli gördük.

Yapılan bu teklifi, federasyonumuz yönetim kurulu ve bileşenleri ile birlikte istişare ederek, gönül birliği ile kabul etme kararı aldık. Adayız!

Kritik bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde sorumluluk alarak taşın altına elimizi koyacağız. Bilinmesini isteriz ki mecliste yürüteceğimiz mücadele de bu Alevi hareketinin geleceği ve halkların hakları için olacaktır.

Bütün canlarımızı, can dostlarımızı bu sürece dahil olmaya ve omuz vermeye çağırıyoruz.

Yeşil Sol Parti ile birlikte baharı getireceğiz...”

Temiz Malatya’da CHP’den aday adayı oldu

Öte yandan Halk Müziği sanatçısı Muharrem Temiz’in de Malatya’da CHP’den milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. Arguvanhaber’de yer alan habere göre Temiz;  toplumdaki kültürel ve sosyal problemlerin ve büyük dezenformasyonun yaşandığına işaret ederek, ^”Bununda doğrudan Ekonomiye ve siyasete yansıdığını; kindarlığa, kutuplaştırılmaya, ötekileştirilmeye karşı, Sevgiyi, saygıyı, kucaklaşmayı, muhabbeti sanatın diliyle hakim kılacağız”dedi.