CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas ‘Neden milletvekili aday adayı  olmadığı’ şeklindeki soruyu ‘Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun değişmesi ve tek aday rejiminin sona ermesi Erdal Nas’ın kariyer planından önemlidir’şeklinde yanıtladı.

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas, 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle Avcılar İBB sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Türkiye’nin basın açısından içinde bulunduğu tabloya dikkat çeken Nas, CHP iktidarında basının özgür bir şekilde görevini yapacağı şartların oluşturulacağına dikkat çekti.  Nas, BİK  ve RTÜK eliyle basının bir çok ilan ve ceza baskısıyla karşılaştığını da hatırlatan, özellikle BİK kanunun yeniden düzenlenmesi gerektiğine işaret etti.  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da basın mensuplarına yönelik mesajını paylaşan Nas, aramızdan ayrılan basın mensuplarını da rahmetle andı.

En önemli hedef tek adam rejiminin sona ermesi 

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas, ‘Avcılar çevresinde bazı ilçe başkanlarının Milletvekili adayı olduğu, kendisinin neden aday olmadığı’  sorusunu ise “Avcılar CHP ilçe Başkanı olarak benim için en önemli hedef tek adam rejiminin sona ermesidir.  Ekrem İmamoğlu seçilip İBB’yi alırken ilçe başkanıydım. Tek adam rejimi de sona ererken ilçe başkanı olarak burada arkadaşlarımla üzerime düşen çalışmayı yapmak istiyorum. Ülkenin geldiği nokta Erdal Nas’ın kariyer hedeflerinden çok daha önemlidir. 3 bin nüfuslu bir kasabadan 500 bin nüfuslu bir ilçeye gelmiş ve bu ilçede CHP’nin ilçe başkanı olma onuruna ermişim. Biz yarın hiç bir şey de olmayabiliriz. Önemli olan ülkemizin, insanımızın iyi olması. Yarın biz görevi bıratığımızda ‘bu insanlar görevlerini layıkıyla yaptılar’ densin bunu istiyorum. Türkiye özgür olacak CHP iktidar olacak’ şeklinde yanıtla.

Hançerli bildiğiniz gibi

Bu arada gazeteciler; konuşmasında merkezi hükümetin basına yönelik uygulamalarını eleştiren CHP İlçe Başkanı Erdal Nas'a 'CHP'li Avcılar belediyesi'nin basına yönelik dışlayıcı ve ötekileştirici tavrını' hatırlatarak bu konudaki durumu da yorumlaması istendi. 

Toplantıya son anlarda katılan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli', 'Kendisine yönelik eleştirilerin' hatırlatılması üzerine, 'Biz geçen sene bir söz vermiştik ama gelen tasarruf tedbirleri nedeniyle sözümü tutamadık. Bu sene eksiklerimiz giderilecek' dedi. 

ERHAN KIZILYAR