Sivas İmranlı’da önceki gün meydana gelen trafik kazası sonucu yaşamını yitiren İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl,  İstanbul Küçükçekmece Garip Dede Cemevi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Açıl için düzenlenen cenaze törenine Açıl'ın ailesi ve çocuklarının yanısıra; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Milletvekilleri; Akif Hamzaçebi, Ali Şeker, Zeynel Emre, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul İl Yöneticileri, İlçe başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Açıl’ın, İmranlı için büyük emek verdiğini, İmranlılar mutlu olsun, daha güzel bir kentte yaşasınlar diye büyük emek harcadığını belirterek, “İstanbul ile İmranlı'yı bir anlamda buluşturdu. İş dünyasını buluşturdu. Sevgiyi, dostluğu egemen kıldı. Dolayısıyla büyük çaba harcadı. Genç yaşta kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Cenaze namazının ardından Murat Açıl'ın cenazesi defnedilmek üzere

CHP’nin İmranlı’daki ilk belediye başkanı olmuştu

Sivas İmranlı'da dünyaya gelen Murat Açıl, 6 yaşında ailesiyle birilkte İstanbul’a taşındı. 2 si kız 4’ü erkek altı çocuk babası olan Açıl, eğitimini de İstanbul’da tamamladı.

Uzun yıllar boyunca plastik sektöründe uluslararası beyaz eşya firmalarına üretim yaptığı bilinen Açıl, eğitim sektörüne de 5 yıla yakın görev aldı. Açıl, üniversitelerde kişisel gelişim, mülakat teknikleri, girişimcilik ve çalışma hayatında başarının yolları vb. gibi çeşitli konularda sunum ve seminerler verdi. İMSİYAD (İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği) başkanlığı yaptıktan sonra SİVGİAD (Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği) kurucu ve onursal başkanı olarak devam etti.

1948'de ilçe olan Sivas'ın İmranlı ilçesinde ilk kez 2019 yerel seçimlerinde Açıl'ın adaylığı ile CHP kazanmıştı. Açıl, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada “Herkese aynı hizmet yapılacak. Seçimleri artık geride bıraktık. Parti rozetini bir kenara bırakıp tüm seçmenleri parti ayırımı yapmadan hepsini aynı şekilde kucaklayarak hizmet edeceğiz" demişti.

Hasret Gültekin’in adını parka verdi

Açıl, 22 yaşında iken 2 Temmuz 1993'te Madımak Katliamı'nda hayatını kaybeden Hasret Gültekin'in isminin İmranlı Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda doğduğu ilçe olan İmranlı'da yapımı tamamlanan bir parka verilmesini sağlamıştı.