banner460
banner128

Değerli Sanat dostlarım; Sanatın ışığında yaptığım içsel yolculuğumda gönlüme takılanları, ruhunuzun renkleriyle paylaşırken renkliliğinizle çoğalacağım bu yazı diliyle sohbetimde, şu an burada olan dostlarım sanatın renkleriyle donanan gönlünüze merhaba,

Gönül bu ya hep güzeli ister, güzele güzellikle bakmak ister. Güzelliklerle, güzelleşmek ister. Bazen içeri sızsa da acılar, burukluklar, kırgınlıklar, kırılganlıklar istenmeyen karanlıklar yine de gönül güzelle avunmak ister.

Senin aklına ‘’güzellik’’ derken fiziki varlık mı geldi. Şaka yapıyor olmalısın canım akıl bu ya bazen böyle şakalar yapıp, oyunlar oynayabiliyor (!) diyelim. Sizin de bildiğiniz gibi Güzellik Sanattır. Sanatın güzelliğiyle güzelleşmek de ruhun sanatıdır.

Sanata bakmak, dokunmak ruh ister, gönül ister, duygu ister, derinlik ister, gönül gözü ister, yürek tınısı ister, kap ritmi ister, ister de ister. Bu kadar isteğin içerisinde tek istenmeyen yüreğin karanlık ve kirli yüzleridir. Karanlık yüzler, sanatın ışığında leke gibi kalacağından kirlilik yaratır. Eğer bu kara lekeler büyür ise Önce sanatı gölgeler, sonra da sanatın ışığında buluşan yüzlere gölgesi düşer. Bu karanlık gölgeler Toplumun ve çağın ilerlemesinde, aydınlanmasında en yıkıcı, yıpratıcı unsurlar olup çağın gerisine doğru sürükler.

Geri kalmış toplumlarda Sanat’ın çıtası ne kadar aşağıda ise o kadar manevi eziyet ve cehalet hâkimiyet kurarak hükmünü yürütür. Oysa Sanat, toplumun aydınlık yüzüdür. Toplumların medeniyetini, tarihi dokusunu, ilmini, kültürünü, ahlakını işleyen ve ilerleten en önemli temsilcilerinden biridir.

Gönlümün bam telinde, ruhumun ince yerinde, yüreğimin ta içinde hissettiğim, gördüğüm, duyduğum, tanıklık ettiğim, zaman zaman da yaşadığım bu kirli bakışlar, sizlerin de maruz kaldığınız gibi beni de gerçekten yoruyor, enerjimi bölüyor ve üretkenliğimi aksatıyor.

Değerli sanat dostlarım, yazılı sohbetimizi sonlandırırken sizlerle bir duyuru davetimi paylaşmak isterim.

Fantastik Realizm (Gerçeküstü- Sürreal) Resimlerim ve ‘‘Güfte Renginde Şiir Ritminde’’ Kitabımla 22 Numaralı Standda yer alacağım 15 – 18 Şubat 2024, Kars – Ardahan – Iğdır Memleket Günleri, Yenikapı Kültür Çadırında sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağım.

Fuar açılış 15 Şubat Saat: 14:00, kapanış 18 Şubat 20:00’dir.

Gönlümün kalemine takılan bir şiirle ruhumu arındırarak güzelleşirken sizlere de güzellikler diliyor, Yağılıboya remimin görselini, bir şiirimi ve Youtube’da yayımladığım ( Al eline dilli sazı – Halk kızı https://www.youtube.com/watch?v=Wn-LKVF7_-8 )  şarkımı güzel gönüllerinize bırakıyorum. Gecenin karanlığında soluklanırken hiç batmayan güneşimizin tüm ruhları güzelliklerle aydınlatacağı günlere doğru hoş kalın, hoşça kalın, sanatla kalın.

*

ABİDİK GUBİDİK ŞEYLERİ BOŞ VER

*

Üstüme giydiğim şeylere bakma

Sorunlar yaratıp uğraşma boş ver

Oturup kalktığım ortama takma

Abidik gubidik şeyleri boş ver

*

Yaşımı başımı merak ederek

Boyuma posuma gömlek dikerek

İşime gücüme karar vererek

Abidik gubidik şeyleri boş ver

*

Havada karada gittiğim yolda

Yan yana yürürken girdiğim kolda

Dönüp de kendine bak insan ol da

Abidik gubidik şeyleri boş ver

Perihan KOCA

*

www.perihankoca.com

www.sanatinrenkleri.com

[email protected]

[email protected]

Twitter & Facebook & Instagram & Pinterest

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.