CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ne (MIT) yaptığı ziyaret ile ilgili haberlerde bu enstitüde Malatyalı Lara Özkan adlı öğrencinin de eğitim gördüğü yer aldı.

Peki kimdi Lara Özkan?

Lara Özkan 7 yaşından itibaren ABD’de bir çok başarıya imza atmış bir öğrenci. Şu anda Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar ve Elektrik Mühendisliği bölümü öğrencisi olan Lara Özkan, 7 yaşındayken, Johns Hopkins Üniversitesi Genç Yetenekler Merkezi tarafından desteklenen "2011 CTY Talent Search" sınavlarında üstün bir başarı göstererek, ABD'nin en parlak öğrencilerinden biri olarak ödüllendirilmiş. Özkan, henüz 16 yaşında iken; kanser ve obezite ilişkisi üzerine yazdığı kitap ile Amazon’da, alanında en çok satan ilk 5 kitap arasına girmeyi başarmış.

Lara Özkan; New Jersey'in Hackensack semtinde, okuduğu Bergen Bilim ve Teknoloji Akademisi (BCA) Amerika'nın bir numaralı devlet lisesi seçilen ve sınavla girmeye hak kazandığı okulda lise son sınıf öğrencisi iken birden fazla kanser araştırmaları ekibinde yer almış.

Ve Lara Özkan,  Amerika Birleşik Devletleri’nde akademik, sanat, kariyer ve teknik eğitim alanlarındaki başarılarından dolayı Başkanlık Bursu’nu almaya layık görülen 161 lise son sınıf öğrencisi arasında yer almış. ABD’nin bir çok üniversitesi’nden burslu teklif alan Lara Özkan, tercihini Dr. Canan Dağdeviren’in de görev yaptığı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü için kullanmış başarılı bir öğrenci.