İran’ın ‘Ahlak Polisi” tarafından dövülerek öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini ile ilgili paylaşım yapan Azam Ali, “ İran'ın; genç, laik, eğitimli gençleri ile radikal, muhafazakar, köktenci hükümdarları arasındaki bölünme derinleşmeye devam ediyor.”dedi.

İran’da ‘Ahlak Polisi’ tarafından dövülerek öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini bütün dünyada vicdanları isyan ettirirken, bir tepki de ABD’de yaşayan İranlı ünlü sanatçı Azam Ali ‘den geldi.

Mahsa Amini’nin dövelürek öldürülmesinin İran’da kadınlara yönelik sayısız vahşetlerden biri olduğuna dikkat çeken Azam Ali’nin paylaşımı şöyle:

*

“İran'ın "ahlak polisi" tarafından katı İslamcı h'ya uymadığı için başına aldığı çoklu şiddetli travmalar sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Kürt/İranlı kadın Mahsa (Zhina) Amini'nin anısına Ijab kanunu. Tahran'da sokakta başörtüsünü "uygun bir şekilde" takmadığı için tutuklandı, o kadar ağır dövüldüğü gözaltına alındı ki komaya girdiği bir hastaneye nakledilmek zorunda kaldı ve suayana kadar yaşam destek ünitesine bağlandı Ona yalvardım 3 acılı günün ardından yaralanmalar.

Sürdürülemez bir bölünme

Amini'nin ölümü, İran'daki köktendinci yetkililer tarafından kadınlara karşı sayısız kamu vahşeti vakalarından biridir. İran'ın; genç, laik, eğitimli gençleri ile radikal, muhafazakar, köktenci hükümdarları arasındaki bölünme derinleşmeye devam ediyor. Vahşi insanlık dışı ataerkil rejimin acımasız kılıcı altında onlarca yıldır genç vatandaşları yetiştirilen bir ülkede artık sürdürülebilir olmayan bir bölünmedir.

Mahsa kuzenim, yeğenim, arkadaşım olabilir...

Dünyadaki her İranlı için, bir kız kardeşimizi kaybettiğimiz başka bir trajik gün. Onun adını, bir zamanlar çiçek açan bir bahçe olan bir mezarlıkta telef olan binlerce güzel genç çiçeğe ekliyoruz özgür vatanımız İran”