Durum Gazetesi
2021-03-23 12:35:36

KADINLARA SİPER OLALIM

Mehmet EKMEN

23 Mart 2021, 12:35

Sabaha doğru herkes uyuyorken, tv kanalallarında bir son dakika haberi alt yazı geçiyor.İstanbul sözleşmesi Cumhurbaşkanı kararıyla fesh edildi.

Bu kararı verirken neye göre ve niçin verdi tatmin edici ve önemli bir neden var mı ? Sahi var mı ? Var diyebilecekler şöyle aklıselim ve bilimsel olarak açıklasınlar.Fesh edilmesinin yararı ne ? Fesh edilmesinin kadınlara yararlı bir yönü var mı ? Eğer varsa neden açıklanmıyor.Yok eğer yoksa o halde neden fesh ediliyor.

İstanbul Sözleşmesi kadınları kalkan gibi kollayan yasal ve bir çok maddeleri olan uluslar arası bir sözleşmeydi.Yıllardır bu sözleşme yürürlükteydi.Bu sözleşmeye rağmen mevcut iktidar kadınları gereğince ve yeterince kadına şiddet ve kadın cinayetlerini önleyemezken bu hukuksuzluk yetmiyormuş gibi siz tutun istanbul sözleşmesini hafta sonu gece sabaha doğru sözleşmeyi fesh edin.Akıl alabilecek gibi değil.

Oysa bu sözleşme TBMM’inden oylanarak geçmişti.Hatta mevcut iktidar gururla , övünerek övüp durmuştu İstanbul sözleşmesini.Peki ne oldu da parlementodan onaylatarak kabul ettiği sözleşmeyi fesh etti ? Üstelik de tek bir adamın imzasıyla.Bildiğiniz üzere Gazi Meclisimizin duvarında ‘’ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ‘’ yazar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da o meclise ve bulunduğu Cumhurbaşkanı makamına da bu millet tarafından görev yapsın diye getirmiştir.Erdoğan kendisini cumhurbaşkanı seçen bu miletten daha yetkili ve üstün değildir. Demokrasilerde hiç kimse Hukuktan ve yargıdan üstün değildir.

Türkiye Cumhuriyeti de demokrasiyle idare edilen bir Devlettir her ne kadar sistem Başkanlık sistemi olsa da.

O halde biz vatandaşlar bu fesih kararını yok sayıp yargının ve ilgili mahkemenin vereceği kararın sonuna kadar yok hükmünde sayacağız.

Erdoğan’ın sık sık gizli gizli anket yaptırdığı ve kendisinin oy oranını takip ettiğini çok iyi biliniyor.Basından ve tv kanallarından duyduğumuz haberlere göre kendisi ve küçük ortağının oy oranı çok dip durumda. Olası erken veya zamanında yapılacak seçimde kaybedeceklerini görüyor.Yakın bir geçmişte Milli görüş hareketinin yüksek istişare kurulu başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretinde ondan seçimlerde destek istemişti. Muhtemel ki Asiltürk de istanbul sözleşmesinin kaldırılması koşulunu öne sürmüştü. Belli ki anlaşmışlar ve bu yüzden yani bir avuç oy uğruna sözleşmeyi fesh etmiş durumda.Ancak Erdoğan bilmeli ki hiç bir siyasi parti sonsuz dek iktidar olarak kalamazlar.Seçimle gelir seçimle giderler.İçinde bulunduğumuz gerek pandemi gerekse ekonomik kriz nedeniyle erken seçim zorunlu olmasına rağmen kaybedeceklerini bildiği için erken seçime gitmiyor.

Kadınlar da bu ülkenin vatandaşları olup ; haklarına hukuklarına kimseler karışamaz karışmamalı bu haklar yasalarla,demokrsiyle ve TBMM’inden onaylanarak alınmışsa bir tek adamın iznine keyfine bırakılamaz. Kadınlardan korkmayalım. Aksine kadınlara ve haklarının korunmasına siper olalım. Onlar çok daha güzel ve erdemleri fazlasıyla hak ediyorlar.Bu kadınlar ki nineleri Çanakale de bile savaştılar.Vatanımızın kurtululşunda can siparane şekilde ölümüne,kınalı kuzularını kaybetme pahasına savaştılar.Haklarına hukuklarına dokunulamaz. Bu kim olursa olsun ve hangi makamda olursa olsun kadına saygı hakkına ve hukukuna saygı duymak zorundadır.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.