İnsani bir değer olarak yaşamda en ön planda olması gereken paylaşmak;  ete kemiğe büründüğünde; acılar azalır, sevinçler çoğalır, insanlık bir değer olarak var olmaya devam eder.

Kadir Polat ve eşi Kadriye Polat’ta; ellerinden geldiğince, imkanları el verdiğince bu duyguyu yaşatmaya çalışıyorlar.

Polat çifti son olarak özellikle gribal enfeksiyonların çocuklar üzerinde yoğun yaşandığı şu sürecte, çocukların vücudunun direncini artırmak amacıyla, c vitamini deposu olarak bilinen portakalları okullara dağıtıyorlar. Komşularlada paylaşımlarını sürdüren çift çabalarını;   “Bizimkisi bir inaç hikayesi. Toplumsal sorumluluğumuzun farkındayız.

Bir hayalin peşinde bir inancın tutkusuyla, geleceğimizi, sağlıklı, dinamik, bilinç düzeyi yüksek nesiller üzerine inşa edebilme çabamız sürüyor.” şeklinde özetliyorlar.

Cilalı bir mermer gibi kenarda durmadan geleceğe yürüyorlar 

Polat çiftinin değerlendirmesi şöyle:

"Bir yurttaş olarak; Kurucu değerlerimize olan borcumuz ve toplumsal sorumluluğumuz gereği, başta eğitim olmak üzere, toplum yararına, insan faydasına, nitelikli, doğru içerikli dayanışma odaklı projeler üreterek yüzleri güldürme çabası içerisindeyiz.

İş hayatına başladığımız 1990 yılından günümüze gelen, ideolojik olarak öğrencilik yıllarımızın kazanımı dayanışma ve paylaşım kültürü, pratiğe taşıdığımız sosyal sorumluluk projelerimizin temelini oluşturmaktadır. 2015 yılında aktif iş hayatını kısmen sonlandırarak yoğunlaştığımız projelerimizi ülkemiz genelinde pratiğe taşıyoruz.

Varoluş amacımız gereği, toplumun olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunmak için; kendinden başkasına faydası olamayan cilalı bir mermer gibi bir kenarda durmak yerine, eleştiri kültürünün ötesine geçerek, yeni bir gelecek ufku yaratmak, toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretmek için çaba sarf ediyoruz.

Nitelikli, doğru içerikli, toplum yararına, insan faydasına projelerle umut veren yeni bir gelecek ufku yaratabiliriz.

Bizim için ilkesel bir değer taşıyan ‘’Dünyanın açık kalplere ve aydın insanlara ihtiyacı var’’ söylemi toplumsal dayanışma kültürümüzün dinamiğini oluşturduğu inancındayız.

CHE’nin dediği gibi ‘’ Peşinden gidecek, cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir’’

İşte biz de, bir hayalin peşinde, bir inancın tutkusu ile, ilke ve değerler ışığında çocuklar gülsün diye yol yürüyoruz.”