İlyas Salman'ın  49 yıllık eşi Gülser Salman,  Halk Tv'de canlı yayınlanan  Serhan Asker'in hazırladığı "Görkemli Hatıralar' programına katılarak türküler söyledi. Gülser hanımın ilk kez bir tv programında seslendirdiği türkülere yer yer eşi İlyas Salman'da eşlik etti.

Yarım asırlık hayat arkadaşı!

İlyas Salman,  Türk Sineması'nın son 50 yılına imzasını koymuş bir sinema emekçisi. Unutulmaz filmleriyle halkın gönlünde kendine müstesna yer edinmiş bir isim.  Filmleriyle, tiyatrolarıyla böylesine halkın karşısında olan İlyas Salman'ın 49 yıllık hayat arkadaşı Gülser Salman  ise hiç ön plana çıkmadı. Oysa Gülser Salman da eşi İlyas Salman gibi Türkiye'de tek 'Uluslararası Türkü Festivali'nin' yapıldığı 'türkülerin başkenti' olarak  bilinen Malatya'nın Arguvan ilçesi'nin Gecekondu Köyü'nde doğmuş büyümüştü. Arguvanlı olmak; türkülerin, deyişlerin içinde büyümekti. O da çocukluğundan itibaren o türküleri ezberlemiş ve söylemişti. Arada arkadaş toplantılarında türkü seslendirdiğinde sesi de çok beğenilirdi. Ama hiç ön plana çıkmadı. Yarım asır eşinin destekçisi oldu. İki çocuğuna annelik yapıp onları büyüttü. Ve bu kadın 49 yıl sonra ilk kez eşiyle televizyon programına çıkarak türküler söyledi. 

Mahzuni ve Arguvan türküleri

Gülser Salman, 32.Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programının Pazar Günü Ören Meydanı'na yapılan programına katıldı.  Gülser Salman, programda; Aşık Mahzuni Şerif'ten ve Arguvan yöresinden türküler seslendirdi. Programa katılan Sanatçı İlkay Akkaya, Serhan Asker'in, 'Gülser Salman'a kaç puan verirsiniz? şeklindeki sorusuna ise sanatçı duyarlılığını göstererek, 'Puan vermek mi. Ne haddime!" şeklinde yanıtladı. İlkay Akkaya'nın güzel eserlerini seslendirdiği programda Sanatçı İlyas Salman ayrıca Ahmet Arif'ten şiirler söyledi. 

Son bölümünde Başkan Deveciler’in eşi Nuriye Deveciler’in de dahil olduğu programda Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise: sanat, edebiyat ve kültür adına yaptığı çalışmalardan söz ederek, özellikle gelecek adına gençlere yatırım yaptıklarını söyledi. Başkan Deveciler program konuklarına plaket ve yöresel hediyeler vererek teşekkür etti.