Avcılar Belediyesi’nde geçmiş döneme ilişkin yapılan bir operasyonda gözaltına alınananlardan biri de bir zaman hayatını gözleme yaparak kazanan Nurcan Kaya idi. Gözlemeci Nurcan şimdi altı aydır demir parmaklıklar ardında adalet bekliyor. Ortada henüz iddianame bile yok.

Nurcan Kaya’nın dramını kendisini yakından tanıyan Gazeteci Muhlis Polat kaleme aldı. Polat’ın yazısı şöyle:

“Ey Adalet Nerdesin

Bu Gözleme yapan kızımız Avcılar Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızdan Nurcan Kaya. Yıllar önceydi Avcılar da kurulan entel pazarında Gözleme yaparak aile bütçesine destek verip hemde akşam ve tatil günlerinde boş zamanlarını değerlendirmek için çalışıp duruldu. Belediye de çalışıyor diye zannetmeyin milyarla lira maaş alıp keyif çattığını.Kimin ne derdi var aldığı ücret yetiyor mu yetmiyor mu kim bilebilir. Birlikte çalışmakta nasip oldu. Sessiz sedasız kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazdı. Çok yakınen bilirim. Ben ayrıldım onlar devam etti. Destek hizmetlerinde masa başı sesiz sakin bir işçi idi. Dedim ya sessizdi. Belediye yapılan operasyonda o da diğer işçi memurlar gibi gözaltına alındı. Ve tutuklandı. 6 ay oldu içeride yatıyor. Daha iddianame bile ortada yok. Peki ne ile suçlanıyor. İşte dosya ne ise ondan ihaleye fesat karıştırmak vb.

Sadece harcırah alsın diye ihale komisyonunda bulunmak için adı yazılmış. Amaç 100 200 lira alsın. Anlayacağınız gariban. Gözleme yapardı Nurcan Kaya 10 15 satardı akşam evinin yolunu tutar sabah yine belediyedeki görevinin başına. Şimdi Demir parmaklıklar ardında yatıyor. Ne zaman dava açılacak ne zaman yargı önüne çıkacak belli değil. Fetöcü olmakla suçlanan o siyasi davada yat babam yat. İlahi adalet elbet tecelli edecek. Ama Nurcan gibi nice masumlar içeride demir parmaklıklar ardında boşu boşuna yatmış olacak. Ey adalet neredesin. Kim bilir Nurcan gibi niceleri yatıyor. Kimsesizlerin kimsesi kim olacak. Ben yazmasam o yazmasa bu sessiz çığlık bile çıkaramayan insanların sesini kim duyuracak. Sayın Adalet bakanı duyun bu zavallıların sesini.”