İzsiz:En az asgari ücret kadar olmalıydı

Erhan KIZILYAR

*

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, 10 bin TL olarak açıklanan en düşük emekli maaşının çok yetersiz olduğunu belirterek, ‘Biz en az asgari ücret düzeyinde olmasını bekliyorduk” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Gazeteciler günü vesilesiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan İzsiz, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.  Milletvekili İzsiz, konuşmasında başta Esenyurt olmak üzere İstanbul’un 3 seçim çevresinde bulunan tüm ilçelerinin sorunlarını TBMM’de gündeme getireceğini, çözümü için takipçisi olacağını bildirdi.

İzsiz bir soru üzerine, açıklanan 10 bin TL’lik en düşük emekli maaşını yetersiz bularak, ‘Biz en azından asgari ücret düzeyinde (17.000 bin TL) bekliyorduk dedi.

Meclis üyelerinin görüşme yapması ‘Şık değil’

Milletvekili Seyithan İzsiz , İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun partilerinin içişlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili bir soruya da “Biz sayın İmamoğlu Beylikdüzü Belediyesi’nde birlikte mesai yaptık. Biz Meclis üyesiydik kendisi başkan. İyi bir arkadaşlığımız vardır. Şimdi burada biliyorsunuz İBB Meclis üyesi olan 8 arkadaşımız vardı. Bu arkadaşlarımızın genel merkezin bilgisi dışında görüşmeler yapması hiç şık değildir” yanıtını verdi.

Yüzlerce dosya ile açıklama yapacak

Milletvekili Seyithan İzsiz yine bir soru üzerine de, seçim döneminde çok gayrı ahlaki ithimlarla karşılaştığını hazırlatarak, ‘Beni yıllardır sizler tanıyorsunuz. On binlerce insanımıza, okuyan kardeşimize yardımcı olduğuma tanıksınız. Vatan sevdamı, bayrak sevdamı biliyorsunuz. Ama çok gayrı ahlaki ithamlar oldu. Bu ithamlarla ilgili 200 dolayında dava açtık. Klasörlerle ekranlara çıkıp hepsinin yanıtını vereceğim. “ dedi.

İstanbul ve ilçelerinde de aday çıkaracağız

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz,  bir soru üzerine de tüm şehirlerde olduğu gibi İstanbul ve ilçelerinde de belediye başkan adayları çıkaracaklarını söyledi. İzsiz, parti olarak mevcut belediye başkanlarını koruyacaklarını üzerine yeni başkanlıklar kazanmayı da hedeflediklerini açıklayarak, 'Bizim en büyük amacımız milletvekili seçimlerinde aldığımız oyumuzu artırmaktır. " dedi. İYİ Parti olarak merkeze oturan, herkesi kucaklayacak bir parti olmayı hedeflediklerini söyleyen İzsiz, bu konuda çabalarının sürdüğünü söyledi. 

İtitfakların ne kadar başarılı olacağına halk karar verir

İttifaklarla ilgili soruya da yanıt veren İzsiz, 'İttifakların ne kadar başarılı olacağına halk karar verir. Nitekim son seçimde de bu karar verilmiştir. Partimiz yerel seçimlerde bu nedenle ittifaklar dışında hür v emüstakil olarak seçime girmeye karar vermiştir' diye konuştu. 

Büyükçekmece’nin sevimli leylekleri yine  geldi Büyükçekmece’nin sevimli leylekleri yine geldi