İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmî olmayan sonuçlara göre üçüncü kez başkan seçildi. Saraçhane’deki belediye binasında zafer konuşması yapan İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermede bulundu, “Bir kişinin vesayeti bitmiştir” dedi:

Yanardağ: Ülke cumhuriyet sayesinde ayakta Yanardağ: Ülke cumhuriyet sayesinde ayakta

“İstanbul bu akşam, ‘Sayın Cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgedin. Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala. İstanbul o hizmeti hemen alsın. Engelleme. İşine bak’ demiştir. ‘Bu kentin sağlığını, yeşilini, denizini korumak için yapılacak tesisler için imza at, bekletme’ demiştir. İstanbullu daha ne desin. Siz her mesajı verdiniz. Bakacağız, alacaklar mı, almayacaklar mı? Umarım alırlar. Bir kişinin vesayeti bitmiştir. Millet kazandı millet!”

16 milyon İstanbullunun seçimleri kazandığını söyleyen İmamoğlu,  “Bizim olduğumuz yerde öteki yok. İstanbul’a hayırlı olsun. Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, milletin her ferdine, her inancına, Alevisine, Caferisine, Şafisine, bütün mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, bu şehrin Çerkesine, bu şehrin her etnik kökenden insanına hayırlı olsun” dedi.

İstanbulluların hem kendilerine hem hükümete mesaj verdiğini vurgulayan İmamoğlu, “Verdiği talimat şu, ‘İstanbul’a hizmette kardeşim seçilen seçilene saygı gösterecek. Seçilen seçilene zulüm yapamaz, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz.’ Ne dediniz? ‘Kanal yok, İstanbul var.’ Kanal bitti, İstanbul yaşayacak'” diye konuştu.

1 milyon fark

İmamoğlu şöyle konuştu. "Artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız. Şu anda bizim sitemimizde teknolojiyle birlikte elde ettiğimiz farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş haliyle yüzde 96’sının sonuçları elimizde var. 1 milyonun biraz daha üzerinde bir oyla hemen hemen sonuçlar belli olmuştur diyebilirim. Açıkçası yüzde 52 oy oranımızla, yüzde 39 buçuk civarında iki rakip arasındaki farkı tariflemekte.

Bunun yanı sıra bizi mutlu eden hedeflerimizin ilçeler noktasında da büyük oranda gerçekleşmiş olmasıdır. 14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz noktasında hiçbir sorun yaşamadık.

İstanbul’da 11 yeni belediye

Yanı sıra 11 belediyede de elde ettiğimiz veriler gereği, sonuçlanma aşamasına gelinmiş, sonuçları belli olmuş diyebileceğimiz ilçelerimiz. Bu ilçeler, Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Eyüpsultan, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar ve Şile. 11 ilçemiz bunlar ama başta şu anda Gaziospanpaia Pendik gibi rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini de ifade etmek isterim."

Özgür Özel’e teşekkür

Bu gece 16 milyon İstanbullu sadece bana değil, elbette iktidara, rakiplerimize Cumhurbaşkanına ve hükümet yetkilerine de mesaj vermiştir. Bu başarının elbette paydaşları var. Saygıdeğer Genel Başkanımız Özgür Özel'e, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize, Parti Meclisi üyelerimize, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da olağanüstü bir örgütsel mücadeleyi veren İl Başkanımız nezdinde bütün örgüt üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, ilçe başkanlarımıza, üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonumuza gönüllü katılan on binlerce insanımızın varlığı bizi çok mutlu etmiştir. Elbette İstanbul ittifakını içselleştiren ve bu ittifakı güçlendiren halkımıza, İstanbul ittifakı kavramını kabul eden herkese yürekten teşekkür ediyorum."