Silivri’yi ziyaret eden Akşener, Suriye sığınmacıların mutlaka gönderilmesini istedi. Sorunu Erdoğan’ın yarattığının unutulmamasını isteyen Akşener, ‘Sığınmacı nüfusu 2053’et 35 milyona çıkıyor. Türkiye’de demografi değişiyor’ dedi.

*

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Silivri’de esnaf ve vatandaşları dinledi. Karşılarında Akşener’i gören vatandaşlar; pahalılıktan, gelir seviyesinin düşmesinden dert yanarken, Akşener, hükümeti israfla suçladı.  Suriyeli sığınmacıların mutlaka gönderilmesi gerektiğini belirten Akşener, bu sorunu yaratanının Erdoğan olduğunun unutulmamasını istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Silivri ilçesini ziyaret ederek esnafları ziyaret ve vatandaşların dertlerini dinledi. İYİ Parti İstanbul  İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek ile Silivri sahilinde esnaf ziyaretleri yapan Akşener, girdiği hemen tüm dükkanlarda, ‘Alıp başını giden palalılık şikayetleriyle’ karşılaştı.

Telekom ve Anapark’taki israf EYT meselesini çözerdi

 Daha sonra bir çay bahçesinde vatandaşları dinleyen Akşener, burada da hükümetin israflarına değindi. Akşener, “O kadar büyük bir israf var ki… O kadar büyük bir kayırma var ki… Yolsuzluk var. 24 milyar lira Telekom’dan alındı, Haramilerin cebine kondu. Hepimizin vergilerinden oluşan bir rakam. Ankapark diye bir yer yapmışlar. O da 14 milyar, gömülmüş. İkisi 38 milyar TL.  EYT meselesini çözüyor, biliyor musunuz?” dedi.

Sığınmacılar demografiyi değiştiriyor 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sığınmacı sorununa da değinerek, Türkiye’den demoğrafinin değişmeye başladığını ve nüfuslarının 2053’te 35 milyona çıkacağını belirtti. Akşener şöyle konuştu. , “2010'dan beri Suriye meselesi ile ilgili konuşan bir siyasetçiyim ben. Çok büyük rakamlara çıktı sayıları, Esad yerindeyse Esad ile, ABD'yi, Rusya'yı, AB'yi işin içinde katıp bu insanların gönderilmesi lazım. Suriye'de kim varsa anlaşıp yollamak lazım. Demografi değişiyor, 2053'te 35 milyon oluyor nüfusları" dedi.

Akşener ile fotoğraf çektiren çektirene

Yağmurlu bir günde, belirtilenden bir saat kadar önce Silivri’ye gelen Akşener’i karşılarında gören her yaştan insan selfi çekmek için büyük gayret sarf etti. Akşener de vatandaşların bu isteklerini kırmadı.  Yaklaşık bir saat kalan Silivri’de kalan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in programına; Miletvekilleri Ahat Andican, Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Bugra Kavuncu, İYİ Parti İstanbul il yönetileri; İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu,  Çatalca İlçe Başkanı İsmail İp, Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Bek: Geleceğe umutla baktığımız günlere az kaldı

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, ziyaret ile ilgili yaptığı kısa değerlendirmede;  Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i Silivri'mizde ağırladık. EYT'lilerimiz hakkını istiyor,Esnafımız vergiye, kiraya, faturaya yetişemiyor.Gençler burada da kafasını karnından kaldırıp önünü göremiyor...Geleceğe umutla baktığımız günlere; el ele, kol kola, hep beraber geleceğimizi inşa edeceğimiz günlere #AzKaldı” dedi.

Özcan Işıklar’da karşıladı

Meral Akşener’i karşılayanlar arasında Silivri Belediye eski Başkanı Özcan Işıklar’ın da yer aldığı dikkat çekti. Akşener’e hoşgeldin diyerek tokalaşan Işıklar, sosyal medya hesabında bir fotoğrafla yaptığı paylaşıma şunları yazdı.  “Yıllarca bölgemizin milletvekilliğini yapmış ablamız Şimdi İyi parti genel başkanı olarak ilçemizde.Hoş geldiniz,şeref verdiniz yolunuz yolumuz açık olsun”  Erhan KIZILYAR