Büyükçekmece Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylarından Velittin Küçük, Gazeteciler Günü vesilesiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükçekmece Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Zerrin Çağlar'ın da katıldığı  Güngör Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan Küçük, öncelikle terör örgütü saldırısnda şehit düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı askerlere acil şifalar dileyerek başladı. Türkiye’nin ekonomisinin büyük sıkıntılar içinde olmasının en büyük  sebebinin terör belası olduğunu öne süren Küçük, gencecik vatan evlatlarının yıllardır bu çatışmalarda şehit düştüğünü hatırlatarak, ‘Bu lanet terör bir türlü bitmiyor. Bu terörü kim destekliyorsa, arkasında duruyorsa, kim yapıyorsa hepsinin Allah  belasını versin’dedi. Öte yandan; Filistin’de, Yemen’de, Suriye’de olaylar olduğuna dikkat Küçük, Dünya’daki huzursuzlukların  yüzde 80’inin İslam ülkelerinde gerçekleştiğini bildirdi. Küçük’İslam ülkeleri üzerinde oyunlar oynanıyor. Türkiye’de savunma sanayiinde önemli gelişmeler yaptı. Bunların engellenmesi içinde Türkiye ile de uğraşıyorlar bana göre. Terörü lanetliyorum. Lanet olsun bunu yapanlara”

“77’den bu yana Büyükçekmeceliyim”

Velittin Küçük, daha sonra aday adaylığı süreci ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

1977 yılında Büyükçekmece’ye geldiğini, o günlerde ilçenin Çatalca’ya bağlı bir mahalle olduğunu hatırlatan Küçük, ‘Biz de o günlerde Çatalca ilçesi Refah Partisi’nde görev aldık. Daha sonra Büyükçekmece İlçe oldu burada göreğv yaptık. ANAP ilçe yönetiminde bulunduk. Ben  45-50 yıldır bu bölgedeyim. “dedi.

Bölgede henüz ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmediğini, sadece İBB adayı olarak Murat Kurum’un açıklandığını hatırlatan Küçük, ‘Çekişmeli bir seçim olacak. Sayın Kurum’un kazanacağına inanıyorum. İBB seçimini kaybeden yara alır. Ak Parti kaybederse Ak Parti yara alır. İmamoğlu kaybederse siyaseten büyük darbe alır” öngörüsünde bulundu.  

“Akgün’ü % 100 gönderirim”

Kendisinin Büyükçekmece’ye 30 yıllık Dr.Hasan Akgün iktidarına son vermek üzere aday olmak istediğini söyleyen Velittin Küçük, “Aday olursam %100 Akgün’ü gönderirim” diye konuştu. Küçük özetle şöyle konuştu.

Yaklaşık üç aydır sahada olduğunu, vatandaşları dinlediğini söyleyen Velittin Küçük, bu gezilerde vatandaşların talep, tepki ve temennilerini aldığını  söyleyerek, ‘Buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah adaylık ta bize tevdi edilirse, vatandaşların taleplerini dikkate alarak projeleri hazırlayıp, basın mensuplarıyla toplanıp anlatacağız” dedi.

Kendisinin en önemli projelerinden birinin eğitim olacağını söyleyen AK Parti Aday Adayı Velittin Küçük, “Eğitim olmaz ise sağlık olmaz ise, farklı sektörlerde gelişmez. Ekonomide her alanda gelişmenin temeli eğitimli insandır. Bu konuda her türlü çalışmayı yapacağız. Öğrencilerimize destek olacağız”

İkinci olarak yöre derneklerine yerler vermek istediklerini söyleyen Küçük, daha önce de Gürpınar’da çalışmalar yaptığını ancak Kastamonulular dışında başarılı olunmadığını bildirerek, başkan olması durumunda Büyükçekmece’de hayata geçirileceğini kaydetti.

“Marina arkasında 13 kata izin çıkıyor”

Büyükçekmece’de kentsel dönüşümde sıkıntılar yaşandığını da belirterek, “vatandaşın evi 100 metrekare ise 50 metreye düşüyor. Ada bazında yapsan çözüm daha kolay olacak. Devlet yarısını veriyor. Belediye de yarısını verse sorun kalmayacak. Bir çözüm bulmak lazım. Şimdi Marina’nın arkasında 13 kata izin veriliyor. Zengine gelince oluyor. Fakire gelince olmuyor. Garibanın yerine geldimi geçmiyor.”

“15 yıldır planı çıkmamış yerler var”

“15 yıldır ilçede plan geçmeyen yerler var. Pınarkent’te öyle, Tepecik’te öyle. Türoba’da öyle. Nasıl oluyor bu. Türkoba’da geçen gün evler yıkılmış. Kaçak. Kaçağı yaparken sen görmedin mi? Bir bakın bakalım Alkent çevresine hangisi projesine uygun? Adamın 100 metrekare projesi var. 50 metre kare fazlası var. Kaçak. Onu niye yıkmıyorsun? Bu ülkede bir şey var. Mitinglere  dargelirli yoksullar götürülür. Pankarları onlar asar. Göreve gelince onları unuturuz. Belediyeden içeri almayız. Ya buna son vermek lazım. “

“30 yıldır başkan bir yoksulu evsahibi yapmış mı?”

Biz 1300 tane ev yaptık. Hasan bey’in şoförü ve koruması da ev sahibi oldu. 30 yıldır belediye başkanı bir tane garibanı evsahibi yapmış mı?İnsanlar biraz da dargelirliye sahip çıkmalı. Bir mahallede senini durumun iyi olsa, diğerlerinin durumu kötü olsa mahallede huzur olur mu? Sen rahat edebilir misin? Onun için inşallah nasip olursak gelirsek biz sosyal belediyecilik yapacağız. Hep beraber göreceğiz. Burda da sosyal konutlar yapacağız. Evsiz insanlarımıza ev sahibi yapmaya çalışacağız.”

“Zengine gelince çıkıyor, fakire gelince çıkmıyor”

Soru- yanıt bölümünde, Başkan Akgün’ün basınla buluşmasında aynı plan skonusunu gündeme getirerek, “Kumburgaz, Tepecik, Pınartepe planları 2014 yılından İBB Meclisi’nden çıkmıyor. İBB Meclisi’nde Ak Parit gurubu çoğunlukta çıkarmıyorlar’ dediği hatırlatarak bu duruma ne diyeceğinin sorulması üzerine Küçük, “Marina’nın kıyısında 13 kat nasıl çıkıyor. Hadımköy’e doğru yüksek binalara izin nasıl çıkıyor. Başkan Akgün’e bunları sorun? Zengine gelince çıkıyor. Fakire gelince çıkmıyor.” Yanıtını verdi.

Balcıoğlu: Cesur yüreklere selam olsun! Balcıoğlu: Cesur yüreklere selam olsun!

2019 seçimleri süreci’nde sandıklarda sıkıntılar olduğu hatırlatılarak, “Şimdiki durum nedir, sıkıntı var mı?” sorusunun sorulması üzerine Küçük, “Bu konuyu İlçe yönetimi daha iyi bilir. Bize de bazı bilgiler geliyor.”yanıtını verdi.        

Editör: Haber Merkezi