Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Yeşilyurt Doğa Avcılar Derneği Başkanı ile birlikte 100’e yakın kişinin tehditvari şekilde ilçeye gelerek tahrik edici davranışlar sergilediğini bildirdi.

Arğuvan’da köylülerle -avcılar arasında tartışma çıktı. Yeşilyurt Doğa Avcılar Derneği 100 dolayında kişi ile ilçeye giderek av etkinliği yapmaya çalıştı. Koyuncu Köyü yolunda köylülerle karşılaşan avcılar ile köylüler arasında tartışma çıktı. Tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine yönelik suçlamalarda bulundu.

Kızıldaş: Doğamızı, hayvanımızı koruyacağız

Yaşanan olayın ardından bugün bir açıklama yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş Avcılar’ı suçladı.  Kızıldaş’ın açıklaması şöyle:

Geçtiğimiz günlerde ilçemizde yaşanmasından son derece rahatsız olduğumuz bir durum gerçekleşmiştir. Yeşilyurt Doğa Avcılar Derneği Başkanı ve beraberindeki 100' e yakın kişi tehditvari bir şekilde ilçemize gelerek bölge halkını da tahrik edecek davranışlar sergilemişlerdi. Doğasını korumak isteyen, her türden canlının yaşam hakkını savunan vatandaşlarımız gibi ben de sorumluluk hissederek olaya müdahil olma gereği duydum. İlçemize gelip pervasızca hareket edildiğinde tüm ilçe halkıyla karşılarında olacağımı ifade ettim. Çünkü söz konusu kişi sayısı ve bu kişilerin tavırları göz önüne alındığında durumun avlanma faaliyeti olmadığı aşikardı. Sonrasında Yeşilyurt Doğa Avcılar Derneği Başkanı kendilerinden özür dilediğime ilişkin açıklamalarda bulunmuş. Bunun doğru olmadığını belirtme ihtiyacı duydum. İlçe halkını, doğasını taciz eden söz konusu kişilerden özür dilemedim ve aynı durum tekrar yaşanacak olursa tüm ilçe halkı ile yine karşılarında olacağımı buradan belirtmek isterim. Bizler ilçemizi tüm unsurları ile sahiplenen insanlar olarak öncelikle onurumuzu sonrasındaysa doğamızı, ağacımızı, hayvanımızı, suyumuzu korumaya devam edeceğiz.”