Erhan KIZILYAR

*

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, eşi Sena Balcıoğlu, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ve eşi Oznur Dinçel Kırkıcı ile Hatay’da depremzedeleri ziyaret etti, incelemelerde bulundu. Balcıoğlu,  Hatay ziyaretiyle ile ilgili olarak durumgazetesi.com.tr’ye konuştu. Balcıoğlu’nun sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

18 ay boyuncu insanlıklarını gördüm

CHP Başkan Adayı  Balcıoğlu Hatay ziyaretiyle ile ilgili olarak durumgazetesi.com.tr’ye konuştu. Balcıoğlu’nun sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

“ Ben 18 ay boyunca orada askerlik yaptım.  Hatay  inansının misafirleğini giördüm. Birebir yaşadım. Bir evlatları gibiydik.  Bir çok medeniyetin kültürün bulunduğu şehir Hatay.  İnsanları eğitimli, kültürlü, hoşgörülü. Vatanları milletleri için çok şey yapacak insanlar Hataylılar.

Ben askerlikte dış kuryede idim. O nedenle insanlarla iç içe idim. O sokakları caddeleri biliyorum. Reyhanlıyı, Narlıcayı, İskenderun’u, Samandağ’ı sokak sokak bilirim.

Büyükçekmece Belediyesi'nden Eceabat'a Atatürk Anıtı Büyükçekmece Belediyesi'nden Eceabat'a Atatürk Anıtı

Depremden sonra gitmiştim Hatay’a. Ama bir yıl sonra gidince ve hiç bir şeyin değişmediğini görünce içim burkuldu. O güzelim butik otelleriyle, canlılığıyla  yeryüzünde cennet gibiydi.   Ama bir yıl geçmiş depremin üzerinden hala yıkık dökük . Anlatamam.

Her konteynerda acı bir hikaye

Her konteynerde ayrı bir hikaye ile karşılaştık. Kime dokunsan gözyaşı. Üç yaşındaki çocuk annem yok diyor. Baba kızını kaybetmiş. Anne 16 yaşındaki evladını kaybetmiş. Dede ‘bir tek ben kaldım’ diyor. Hepsinin acısı taze. Dinecek gibi de değil.

Hatay için elimden ne geliyosa yapacağım

1 Nasin sabahı belediye başkanı olduğumuzda Silivrili hemşehrilerimizle elimizden ne geliyorsa Hatay için yapacağız. Benim orada 18 ay yaşamış olmamla ilgili bir bağımda var.  Tanrı bir daha yaşatmasın. Kağıt üstünde can kaybının üzerinde kaybı olduğunu biliyorum.

Eşim iş çeke çeke ağladı

Eşim Sena sürekli iç çeke çeke ağladı. Kendi kendimize dedik ki, ‘Kıymet bilmemiz gerekiyor. Bırakın malı mülkü, hayatta kalabiliyorsak sevdiklerimiz yanımızdaysa bundan kıymetli bir şey yok” diye düşündük.

Kentsel dönüşüm her şeyin önünde

Eşim ‘Başkan olursan Silivri’de çürük , yıkık bina bırakma. Hepsini kentsel dönüşümünü yap’ dedi. Ben de ‘Önceliğimiz zaten o olacak’ dedim. Silivri’yi olası bir depreme hazırlamak her şeyin önünde önceliğimiz olacak.

*

İlçemizi bekleyen tehlikenin farkındayız

Hatay’da Başkan Ekrem İmamoğlu’nun bölgedeki programına da katılan Balcıoğlu ziyaretle ilgili de  dikkat çekici paylaşımlarda bulundu:

CHP Adayı Bora Balcıoğlu,  “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve kıymetli eşim ile birlikte 6 Şubat Depremi'nden en çok etkilenen illerimizden biri olan Hatay'dayız. 201'i konut, 21'i ticari olmak üzere toplam 222 birimden oluşan KİPTAŞ Antakya Geçici Barınma Alanı'nda depremzedelerimiz ile bir araya geldik.

Silivrimizi bekleyen deprem tehlikesinin farkındayız, bu doğa olayının afete dönüşmemesi için bilimin ışığında kentimizi depreme hazırlıklı ve dayanıklı hale getirmek için canla, başla çalışacağız.Allah bir daha milletimize böyle bir acı yaşatmasın.”dedi.

Editör: Haber Merkezi