CHP’de değişimcilerin adayı olarak’ Özgür Çelik’in” adaylığını açıklamasından sonra  Genel Merkez’in de CHP eski İl Başkanı Cemal Canpolat’ı aday göstereceği bildirildi.

4-5 Kasım tarihlerinde yapılması beklenen Kurultay öncesi İl Kongreleri devam ediyor.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgiye göre, eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 26 Eylül Salı günü saat 14.00'te adaylığını açıklayacak.

Toplam 1370 kurultay delegesi bulunan CHP'de, Genel Başkanlık yarışında Ankara, İstanbul ve İzmir, delege sayısı bakımından belirleyici olacak.

Partinin Ankara'da 72, İzmir'de 56, İstanbul'da ise 196 olmak üzere 324 delegesi bulunuyor.

CHP'de İstanbul İl Kongresi'nin 8 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesi bekleniyor.

**

Taksim Meydanı’nda görsel şölen Taksim Meydanı’nda görsel şölen

CEMAL CANPOLAT KİMDİR?

Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya'nın- Doğanşehir ilçesinde doğdu.

İlköğrenimini ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. İstanbul'da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. Aktif siyasette 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP'nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.

Canpolat; Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinin yanısıra; Cem Dergisi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Canpolat; Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan ve Sarı Saltuk adlı eserlerin yazarıdır.

Cemal Canpolat, 35. Olağan İstanbul İl kongresinde CHP İl Başkanlığı’na seçilmiş ve bir dönem CHP İstanbul İl Başkanlığı yapmıştı. 

Editör: Haber Merkezi