Erhan KIZILYAR 

CHP’nin Esenyurt Belediye Bşakan Adayı Sosyoloğ Profesör Dr. Ahmet Özer,  basın mensuplarıyla bir araya gelerek; kendini tanıttı, bazı projeleriyle ilgili bilgiler verdi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özer'in basın toplantısına;CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ve Van Dernekler Federasyonu Başkanı M.Fatih Yağız'da katıldı. 

Bütün adaylar çok kıymetli

Konuşmasının başında 19 aday adayının hepsinin de birbirinden kıymetli ve bu işi yapacak kapasitede olduğunu belirten Prof.Özer, “ Ne onlar benden aşağı, ne ben onlardan üstünüm. Ama ben adaylaştım sonuçta. Hep beraber olacağız. Ali Gökmen arkadaşımızda bizimle olacak. Diğer arkadaşlarımız da bizimle olacak. Tüm arkadaşlarımızla birlikte olacağız. Hatta Gürsel Tekin bey ile konuştum.O da gelecek kampanyam sürecinde yanımızda olacak” dedi. Kendisinin Esenyurt’la ilişkisinin çok önce başladığını, 2009’da aday adaylığının da gündeme geldiğini ancak ortaya çıkan bir sağlık sorunu nedeniyle olmadığın bildiren Özer, ‘Ben GAP Belediyeler birliğini’nin kurucusu ve Genel Sekreteriyim. Bilim insanı olarak yerel yönetimlerle ilgili bir çok çalışma yaptım. O günlerden beri de belediyecilikle ilgiliyim. Siyaset kurumu çok kirlendi. Bir şeyi düzeltmek için içine gireceksiniz. Bu düşünceyle de siyasetle de iç içeyiz’ diye konuştu.

Esenyurt’u alan İstanbul’u, İstanbul’u alan Türkiye’yi alır

Seçimlerde Esenyurt’ta her kesimden oy alarak rekor bir oyla seçimleri alacağını savunan Prof.Dr. Ahmet Özer, ‘Esenyurt’u u alan İstanbul’u alır. İstanbul’u alan Türkiye’yi alır.  Böylece demokrasinin de önü açar’ dedi.  Özer bu sözleriyle Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u alması durumunda önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağını ve seçimleri de alacağını savunmuş oldu.

İmar Planı delinirse...

İmar Planının bir kentin anayasası olduğuna işaret eden Prof.Özer, İmar planıyla oynamanın ona aykırı işler yapmanın, imar planını delmenin  kentin sağlığını bozacağına işaret ederek, “ Esenyurt’a aç kurtlar gibi saldırmışlar.”dedi.  Bunun sonucunda kötü bir kamu yönetiminin ortaya çıkacağını öne süren Prof Özer;  rüşvet  ve kayırmacılığın artacağına ve kentteki suç oranlarının da buna bağlı olarak yükseleceğini dikkat çekti.

Demoğrafik şişme var

Esenyurt’ta göçler sonucu demografik bir şişme meydana geldiğini ve ilçenin çok kısa sürede 1 milyonluk nüfusyal Türkiye’nin en büyük ilçesi haline geldiğini hatırlatan Prof.Dr. Ahmet Özer, “Batı da kentlerin nüfusu 300-400 yılda ikiye katlanır. Bizde 30-40 yılda katlanıyor.” diye konuştu.

Tuna'dan Boğazlara barış yolculuğu Tuna'dan Boğazlara barış yolculuğu

Bir yanı AB’e girmiş bir yanı Bağladeş

Bugün ilçede 3 ayrı esenyurt olduğunu savunan Özer, ‘1-Avrupa birliğine girmiş Esenyurt. Çok azınlıktılar. 2-Ailesininde desteğiyle geçinmek durumunda olan ve iyi kötü geçinen Esenyurtlu, 3- Bağladeş’ten çok daha kötü bir Esenyurt” tanımını yaptı. Bir belediyenin de kentteki bu kötü durumu düzeltecek kurumlardan biri olduğuna bildiren Özer, ‘Bu sadece belediyenin düzeltebileceği bir şey değil. Tüm devlet kurumlarına, iş düşüyor. Belediye bunlardan biri. Belediyeyi aldığımızda bu yönde sosyal projeleri uygulamaya koyacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi