Erhan KIZILYAR

*

CHP İstanbul’da adaylarının tamamının açıklanmasının ardından; Avcılar, Sarıyer’de atanan adaylara yönelik protesto gösterileri yapıldı. Esenyurt’ta ise atanan aday Ali Gökmen adaylıktan çekilirken, bugün de Esenyurt’ta atanmayan Başkan Kemal Deniz Bozkurt taraftarlarının Bozkurt’a destek gösterisi yapacağı bildirildi. Yine Esenyurt’ta bazı sivil toplum kuruluşlarının da adaylaşma ile ilgili ortak değerlendirme ve basın açıklaması yapılacağı bilgisi edinildi.

Avcılar'da gösteri

Aralarında mevcut Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin de bulunduğu başvuran 25 aday adayının yerine Utku Caner Çaykara’nın aday gösterilmesi Avcılar’da protesto edildi Çok sayıda dernek üyesi ve yüzlerce vatandaş karara tepki göstermek için Marmara Caddesi’nde bir araya geldi.


‘Adaletsizlik var’

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yeniden aday gösterilmemesi nedeniyle gönül kırgınlığının olduğunu ifade ederek, “Gönül kırgınlığı, bir haksızlık adaletsizlik olduğu yönünde bir kanaatim var. Çünkü burada inanılmaz başarılı işler yaptık. Ben birinci dönem belediye başkanıyım anketlerden açık ara önde çıkıyorum. Kentsel dönüşüm 6 Şubat’tan sonra çok yoğun konuşulmaya başlandı. Avcılar’da kentsel dönüşüm 2019 yılında ben başkan olduktan sonra başladı. Türkiye’de herkes kentsel dönüşüm yapmalıyız derken ben Avcılar’da kentsel dönüşüm yaptım. 20 bini aşkın bağımsız bölümü yeniledik dönüştürdük ve dayanıklı hale getirdik. Bu karar başarılı bir kentsel dönüşüm modeli yapmış, Avcılar modeli ile yerinde uzlaşmaya dayalı ve hızlı kentsel dönüşümü yapmış, kavgasız, çatışmasız bina yıkan ender belediye başkanlarından birisiyim. Bu karar kentsel dönüşüm talebine karşı alınmış bir karar. Avcılar halkına karşı alınmış bir karar olduğu kanaatindeyim. Bundan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da saygı çerçevesinde demokratik ilkeler çerçevesinde ifade ediyorum. Benim dışımda yüz binlerce on binlerce insan sosyal medyadan ve alanlardan ifade ediyor” dedi.

**

Sarıyer’de Oktay Aksu’ya tepki

Sarıyer’de bir yandan başkan Şükrü Genç, atanan aday oktay Aksu’ya tepki gösterirken, Belediyeden yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel ile Merkez Yürütme Kurulu (MKY) ve Parti Meclisi (PM) üyelerine açık çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisinin Sarıyer'de açıkladığı belediye başkan adayına karşı, aralarında STK'ler ve mahalle birliklerinin de olduğu tepkiler karşısında ilçe belediye başkan aday adayları Şükrü Genç, Erol Aydın, Serdar Sarıakçalı ve Dr. Cengiz Alp'in görüşlerine yer verildi.

Bildiride, 31 Mart 2024'de yapılacak seçimlere sayılı günler kala bu açıklamayı yapmayı bir görev gördükleri belirtilerek, aday belirme sürecinde mülakatlara, eğilim yoklamalarına, kamuoyu anketlerine dayalı bir sürecin işletileceği, kurultayda kamuoyuna açıkça deklare edildiği hatırlatıldı.

Bu ilke ve beklentiler üzerine Sarıyer'de 17 aday adayının ortaya çıktığı aktarılan açıklamada, şunları kaydedildi:

"Ancak, yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer'de 17 aday içinden en sonuncusu atandı. Sadece ortak açıklama kararı alan bizler değil, Sarıyerliler de bu oldubitti karşında öfkelidir, şaşkındır, ayaktadır. Bu haksızlığı kabul etmemektir.

İBB-Silivri işbirliği toplantısı İBB-Silivri işbirliği toplantısı

Sarıyer'de partimizin oylarını büyüttüğümüz 15 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kaybedileceği de gün gibi ortadır. Sarıyerliler ve başkan aday adayları olarak bizler bu vebalin sorumluları olmadığımızın genel merkez ve karar vericiler tarafından bilinmesini istiyoruz. Artık, Sarıyer'in kaybedilmesinin sorumluluğu bizlerin değil sizlerin omuzlarındadır.

Buradan bir kez daha partimize gönül veren tüm seçmenlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, balıkçılarımız, esnaflarımız, mülkiyet korkusu yaşayan mahallelilerimiz adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi