Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin vurduğu kentlerde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor Açıklanan son resmi verilere göre, 16 bin 170 kişi yaşamını yitirdi, 64 bin 194 kişi yaralandı. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 6 bin 444 olduğu bildirilen deprem bölgelerinde hala enkaz altında kalan binlerce insan kurtarılmayı bekliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 16 bin 170'e yükseldiğini bildirdi. Erdoğan, yaralı sayısının 64 bin 194 olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Gaziantep'in ardından Osmaniye'de incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Sayıları yüz binlerle ifade edilecek kişi yardım çalışmalarında görev alıyor. Ülkemizin dört bir yanından her türlü ekip, araç, bölgeye yönlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Depremin yaşandığı şehirlerimizi, hatırlayın biz yeni baştan inşa ettik. Van, Malatya, Elazığ, İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik. Antalya ve Muğla yangınlarında bunları süratle gerçekleştirdik. Kastamonu, Sinop, Bartın, Giresun sel afetlerinde bu iktidar, bu hükümet bunları gerçekleştirdi. İnşallah 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz."

Erdoğan, "Bu geçiş sürecinde de 10'ar bin lira depremzedelere destek veriyoruz. Bunların tespitleri yapılıyor. 1 yıl içerisinde de inşallah konutlarımızı bitireceğiz" dedi.