Erhan KIZILYAR 

*

Bütün yüzler acılı

Onbir ilimizde Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde bölgede;  acı, karamsarlık ve umutsuzluk hakim durumda. Bölgede bir şeyler yapılmış olmasına rağmen maalesef çok büyük eksiklikler var. Kendisi de Hataylı olan  ve eşi Öznur Dinçel  Kırkıcı  ve bir kaç gündür Hatay’da bulunan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı gözlemlerini durumgazetesi.com.tr’ye şöyle özetledi:

Birşeyler yapılmış fakat yapılamayan o kadar çok şey varki, halkın hala en temel sorunları dahi çözülememiş değil. Su, barınma, . İnsanlar hala 21 metrekarelik konteynerlarda yaşıyor. Bu konteynerlerda  öğrencisini okula göndermeye çalışıyor. Öğrenciler sınavlara hazırlanmak zorunda kalıyor.  Soğuktan korunmaya çalışıyor.  Şehirde hala binlerce bina yıkılmayı bekleyor.  Yıkılmayı bekleyen çok sayıda orta hasarlı ve ağır hasarlı bina var. Belli bir saatten sonra insanlar sokağa çıkamaz durumda. Güvenlik sorunu var.  Bütün yolllar bozuk. Altyapı berbat. Yolları kullanılabilir hale getirebilir hale getirebilirledi. Onlarda duruyor. İmar planı beklentisi var. Plan olmadığı için az hasarlı binaların içine giremiyor insanlar.  Bütün yüzler acılı. O güzelim Antakya insanları, kardeşçe barış içinde yaşamayı esas edinmiş, duruşuyla yüzündeki acıyı herkes hissedebiliyor.

Hiç bir seçim sonucu insanları heyecanlıdıracak gibi değil

Ben bunun siyasiler tarafından iyi anlaşılamadğını halen istismar edildiği görüyorum. Burada ciddi bir öfke var. Özellikle siyaset kurumuna karşı ciddi öfke var. Hiç bir seçim sonucu insanları  heyecanlandıracak durumda değil.  Herkes karamsar. Elbetteki bunun karşısında ciddi bir duyarlılık ta gelişiyor. Mahalle inisiyatifleri, kücük dernekler STK’lar bu heyecanı umudu örmeye çalışan kitleler var. Çok cılızda olsa var. Antakya’nın, o kadim medeniyetin ayağa kalkması için çaba içinde. Beni de heyecanlandıran çabasıdır.

Lütfen deprem bölgesindeki insanlarla empati kurun

Şöyle bir çağrı yapmak isterim.  Bora’nın gelmesi Ekrem bey’in gelmesi, diğer kuruluşların yıldönümünde gelmiş olması Antakya halkının, deprem bölgesindeki halkın sorunlarının çözümüne ilişkin bana umut veriyor. Hiç küçümsemiyorum ve çok kıymetlidir. Lütfen İstanbul’da Silivri’de yaşayan tüm halkımıza burada yaşananlarla bir empati kurmalarını istiyorum. Bura insanı için küçük bir gıda parçası, eğitime katkı aracı yada iyiniyetini hissetticek, ya da en azından bir duanızı eksik etmeyin. Biz hepimiz biriz ve güzel bir ülkenin yeniden kurulmasında o heyecanı ve coşkuyu içimizde hissediyoruz.

Travma yaşadılar

Biz eşim ile  dokuz ay kadar önce de gelmiştik. Şimdi hiç bir şeyin değişmemiş olması karışısında eşimde büyük şok yaşadıl.  Bora da askerliğini burada yapmış. Büyük bir travma yaşadı. Eşi de çok üzüldü.  Avcılar, Tuzla’dan Trabzon dan İstanbul’dan yaklaşacak sevgi diline ihtiyacımız var. Binanız yıkılır düzelir. Umatların yıkılması heyecanın bitmesi korkunç sonuçlar doğurabilir.

*

Süheyl Kırkıcı Aşık Veysel’in dizelerini paylaştı.

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı sosyal medya hesabında ise  “ Yüreğiyle destek verenler sağolsun varolsun’ yorumuyla Hatay’a destek olanlara teşekkür ederken, bir de Aşık Veysel’in şiirini paylaştı.

*

Beni hor görme kardeşim

Sen altınsın ben tunç muyum?

Aynı vardan var olmuşuz

Sen gümüşsün ben saç mıyım?

*

Ne var ise sende bende

Gazeteciler milletin sesi olacak Gazeteciler milletin sesi olacak

Aynı varlık her bedende

Yarın mezara girende

Sen toksun da ben aç mıyım?

*

Tabiata Veysel aşık

Topraktan olduk, kardaşık.

Aynı yolcuyuz yoldaşık

Sen yolcusun ben bac mıyım?

*

Editör: Haber Merkezi