RTÜK, Halk TV’ye;  Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Medya Mahallesi’ programında Arslan’ın ‘Mimikle terör övgüsü’ yaptığı gerekçesiyle ceza verdi. Arslan " Ben neymişim. Bir de başımı kaldırsam neler olur! " diyerek cezaya tepki gösterdi. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), muhalif kanallara ceza yağdırdı.

RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne 3 ayrı ceza verirken; yayında 'terör mimikle övüldüğü' savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi.

Ayşenur Arslan: Liderlerden telefon bekliyorum 

Medya Mahallesi programının sunucusu Ayşenur Arslan, Halk TV canlı yayınına katılarak açıklama yaptı. Arslan, siyasetçi ve gazetecilere seslenerek ;''Terörle itham edilmem medyaya verilebilecek en büyük cezadır. Aylardır gerim gerim geriliyorum programda ağzımdan yanlış bir cümle çıkacak kanalı kapattıracağım, arkadaşlarıma mahcup olacağım diye. Yetmiyor ama kaşım gözüm oynamış oluyor beyefendilere göre. Siyasetçiler, gazeteciler tepkilerini göstermeli.  Kılıçdaroğlu'ndan, Akşener'den, Babacan'dan, Gültekin Uysal'dan telefon bekliyorum! Gazetecilerden, Ahmet Hakan'dan telefon bekliyorum, beni yalnız bırakırlarsa yazıklar olsun'' ifadelerini kullandı.

Bir de kaşımı kaldırsam neler olur!!!

Halk Tv sunucusu Ayşenur Arslan, cezaya Twitter'dan da  tepki gösterdi. Arslan, "Ben neymişim!!! Mimiklerimle terörü övmüşüm ya!!! RTÜK tabii bunu anında yakalamış ya!! Bir de kaşımı kaldırsam neler olur!!! Şu anda evde aynanın karşısında mimik antrenmanı yaşıyorum. Yarın RTÜK mimiği yapacağım da…" yorumunu paylaştı.