Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada 28 işçi hayatını kaybetti.15 işçiyi arama-kurtarma faaliyetleri ise devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'ın Amasra ilçesinde de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait (TTK) maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybının 28'e yükseldiğini, 11 yaralının tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Dönmez ise 15 işçinin hala maden ocağında olduğu ve aramaların devam ettiği bilgisini verdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28'e ulaştı. İstanbul'da 6, Bartın'da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor."

Kurtarma çalışmaları sürüyor

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bölgede incelemelerini sürdüren Bakan Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki duruma ilişkin son bilgileri veri.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra müessesesindeki patlamanın akabinde bir galeride çıkan yangının ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisinin ekiplerce azaltılmaya çalışıldığını belirterek "10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.