Erhan KIZILYAR

*

Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adaylarından Recep Erol 10 Ocak Gazeteciler Günü vasıtasıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gaşık Restaurant’ta gerçekleşen ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Zerrin Çağlar,  eski meclis üyelerinden Bedir Gürses, Musa Kaynar ile çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Erol, başkan olması halinde yapacağı projeleri anlattı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Erol’un en dikkat çeken projeleri olarak Yaşım Bakım merkezleri, Tarım marketler ile her mahalleye kreş, bilgi evleri ve evlenemeyen gençlere evlilik yardımı dikkat çekti.

“Büyükçekmece’de eksik olan çok şey var”

Erol özetle şöyle konuştu.

“Büyükçekmece ve İstanbul ilçeleinden henüz başkan adaylarınız belirlenmedi.

Büyükçekmece’de aday adayı olarak her gün  bir yerler de olmak gayretindeyiz. Hergür bir mahallemizde her gün bir STK’mızda, hergün bir spor kulübümüzde  olma gayretindeyiz.  Büyükçekmece’de mevcut yerel yönetim trafından eksik bırakılan çokşey var bize göre.

Yaptıkları güzel şeyler için teşekkür ediyoruz. Yapılan yanlışlarında yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Sadece yanlışı ifade etmek ile kalmıyoruz. Yapılan yanlışın nasıl doğru hale geleceğine ilişkin doğruları da ifade ediyoruz.

“Kentsel dönüşüm ada bazında olmalı”

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm yapılıyor. Büyükçekmece de çok fazla binanın dönüşümü sağlandı. Belli binalar yıkıldı. Bunları yaparken parsel bazlı yapmak yerine ada bazlı yapabilsek bunları büyük adalar oluştururarak yapılsa, mutlak şartta bunların altında otoparkı, sosyal donatı alanları, çocukların gezeceği alanlar olacaktı. Biz bunları ada bazlı yapacağız. Büyükçekmece’nin bütün mahallelerinin planlarını masaya yatırarak hızlı bir şekilde çözümünü sağlayacağız. Büyükçekmece’de 24 mahalleye’de eşit mesafede hizmet götüreceğiz. Çalışması tamamlanan Mimarsinan Mahallesi’de tüm çalışmaları hızlandıracağız. Gezinti alanları, millet bahçesi, camisiyle, yeşil alanlarıyla güzel bir yenilenmenin yapılmasını sağlayacağız. Büyükçekmece’de kültür park gibi nefes alınacak alanlar var mı? Var. Ama bizim anlayışımızda, bunlara çok daha fazla destek vererek halkın daha rahat etmesi sağlanacak. Deprem toplanma alanlarında aktif olarak kullanarak, tatbikatlar yaparak, halkı bilgilendireceğiz.

“Yaşlı Bakım Merkezleri kurulacak”

Büyükçekmece’de yaşlı bakım rehabilitasyon merkezleri mutlak surette belediyenin eliyla yapılması gereken faaliyetlerden bir tanesi. Eşler çalışma durumunda olduğu için yaşlılara bakmak bazen zor hale gelebiliyor. Ve dışarıya baktığımızda özel bakım evleri çok yüksek değerler istiyorlar. Karağaç’ta,  Eskice’de, Göl Havözası’nda yaşlılar ile ilgili olarakak kullanacağımzı alanlar çok fazla. Yaşlılarımızı kapalı alanlara hapsederek değil, ayaklarının toprağa değeceği şekilde Yaşlılar evi ile, huzur evi demiyorum, Yaşlı Bakım Merkezleri amcaları- teyzeleri buralarda bakmak görevlerimizden, hizmetlerimizden biri olacak.

Her mahalleye sosyal tesis, her mahalleye kreş

Büyükçekmece’de bir kaç tane sosyal tesis var. Biz 24 mahallemizde sosyal tesislerle halka hizmet vermek istiyoruz. 24 mahallenin tamamında;  kreşler, ana okulları, bilgi evlerinde işe giden ailelerin çocuklarını bırakabileceği yerleri oluşturacağız

24 mahalede kültür merkezleri taziye evleri oluşturacağız. Büyükçekmece’de bir kaç camiide taziye evi ile bu ihtiyaç giderilmeye çalışılıyor.

Son dönemde özellikle aydınlatma peysaj anlamında sıkıntı yaşanıyor. Bu anlamda güvenlik sorunu yaşanıyor.

Büyükçekmece’de mezarklıklarda sorun var. İnşallah Murat Kurum İBB Başkanı göreve geldiğinde; mezarlıkların yolu, çevresi, temizliğine önem vereceğiz.

Kültürel değerlerimize sahip çıkacağız. Festivali daha da geliştireceğiz. Sadece belli ülkeler, belli yöreler değil; müslüman kardeşlerimizi, Türk kardeşlerimizi burada ağırlayarak faaliyetleri daha da ileri götüreceğiz.

Oruç Oymak CHP'den istifa etti Oruç Oymak CHP'den istifa etti

Şuanda Mimarsanan Sahili çok kulanılacak durumda değil. Güvenlik sorunu var. Işıklar yeterkiz. 1 Nisan 2024’ten itibaren buradaki sorunları gidereceğiz.

Tarım marketler kurulacak

Tarım alanlarını daha verimli hale getireceğiz. Ve Büyükçekmece’deki ziraat odası, tarım müdürlüğü ile ilçedeki arazileri daha organize hale getireceğiz. Belediyelerimizin arazilerini daha etkin kullanacak, elde edilecek ürünleri tarım marketler vasıtasıyla da halkın kullanımına sunacağız.

Tüm muhtarların ihtiyaçlarının karşılanacağını burdan ifade ediyorum.  Muhtarlar toplantılarını AKM’de yapabilecek.

Bölgemizde bir çok fabrika var. Bir çok gencimizde işssiz. Gençlerin iş bulabilmelerini kolaylaştıracak, kurslar düzenlenecek, eğitimler verilecek.

Bölgemizde kadınlara bir çok alan sağlayacağız. Hanımların ürünlerinin satılabilmesi için gerekli girişimleri düzenlemeleri yapacağız. Yardımcı olacağız.

Sporla ilgili bir tane kapalı yüzme havuzu yok. Spor deyince sadece futbol mu var.  Salonlar yapılması gerekiyor. Tüm spor kulüplerine destek olacağız. Her türlü katkıyı sunmak ana hedefimiz.

Tam donanımlı kütüphane

12 yaşında bir evladım var. Burdan Beylikdüzü’ne AKM’yekütüphaneye gidiyor. Bir akşam ben de gittim. Orada CHP’li belediye. Çok güzel bir mekan. Beni tanıdılar. ‘Siz Recep Erol değil misiniz?’ dediler.  Ben ne hizmetler verdiklerini sordum. Sabahları çorba, öğleden sonra çay- kek veriyorlarmış. Biz bunu bir tık daha geliştereceğiz. Büyükçekmece’nin buna ihtiyacı var. Bizim gençlerin oralara gitmemesi gerekiyor.

STK’lar olmaz ise olmazımız. Tüm derneklerimize Büyükçekmece’de etkinliklerini yapabilcekleri yerler vermemiz lazım.

Kapalı Pazar alanları olmaz ise olmazımız. Cumartesi ve Mimarsinan’da bir Pazar. Öteden bu pazarlar aynı. Her mahalleye çok fonksiyonlu haftanının diğer günleride kullanılacak Pazar alanları oluşturmalıyız.

Evlenemeyenlere destek

İlçemizde yaşayıp evlenemeyen, evlenmekte zorluk çekiyor. Onlara destek olacağız. Bir düğün yapmak yüksek rakamlara neden oluyor. Bir belediye düğün salonu yapsak ki Çatalca belediyemiz yapmış.

İşimiz kamunun malını zararla kullandırmak istemiyoruz. 1 lira da olsa kar edeceğiz. Özel sektörü baltalamak istemiyoruz. Bir denge oluşturacağız.