Yapılacak kongrede karşısına iki aday çıkmasını, “İYİ Parti’de demokrasi var. Tek adayla formalite kongre yapan partilerden’ değiliz şeklinde yanıtlayan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, “ Her iki aday arkadaşımızı da tebrik ediyor, cesaretlerinden dolayı kutluyorum. İlçe Başkanının karşısına çıkmak kolay değildir’ dedi.

İYİ Parti teşkilatları olağan kongre süreci yaşarken, Silivri Teşkilatı’nda çoklu aday heyecanı yaşanıyor. İlçe eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Volkan Karadeniz ile kapatılan belde belediyelerinden Ortaköy Belediyesi eski Başkanı Erdinç Tabak, Kasım ayında yapılacak 3. Silivri İlçe Olağan Kongresi’nde mevcut İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’e karşı aday olacaklarını açıkladılar. Her ismin de adaylıkların Durum’a değerlendiren Bek, ‘İYİ Parti’de demokrasi var. CHP dışında, tek adayla formalite kongre yapan partilerden değiliz. İlçe başkanlarının karşısına aday olarak çıkmak kolay değildir. Bizim üç yılda yaptığımız çalışmaları, üç ile altı hafta arasında yapacaklar. Ne yapacaklar ben de merak ediyorum. Arkadaşlarımı cesaretlerinden dolayı tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi. Bek, kongre öncesi Erhan Kızılyar’ın sorularını yanıtladı.

İYİ Parti dünden bugüne çok iyi yerde

-İYİ Parti İlçe Başkanlığına aday oldunuz.? Hayırlı olsun. Önce bir sizin döneminiz nasıl geçti? İYİ Parti aldığınızda neredeydi, şimdi nerede? Neler değişti?

Bek: Bir ekiple yola çıkmıştık. İYİ Parti Silivri’de aldığımız dönemden bugüne arada çok fark var. İYİ Parti zor şartlarda kuruldu. Teşkilatı oluştu, parti binası oluştu. Maddi manevi sıkıntılar yaşadı. İYİ Parti’ye üye olmak bile sıkıntılıydı. İnsanlar korkuyordu. 2019 Aralık’ta göreve geldik. İlçeyi aldığımızda 475 üye vardı. Şu anda ikibinin üzerinde üyemiz var. ‘Öncelikle hedefimiz inşallah iki sene sonra 2 bin kişiyle kongre yaparız’ diyordum. Hedefimize ulaştık. İstanbul’da da hedefine ulaşan ilçelerden biriyiz. İl teşkilatı yüz bin üye hedefi koydu.  Bizim ilçe kotas 1640’tı biz onun üstüne çıktık. Bunu ekip arkadaşlarımızla yaptık. Mevcut binamız, E-5 kenarında  185 metre idi. Şimdi 240 metrekare, tabela değeri yüksek, daha kullanışlı bir yere taşındık. Bir çok etkinlik yaptık. Sahilde karavan açtık etkinlikler yaptık. İstanbul İl Taşkilatı ile anlat istanbul programı yaptık. Partimizi temsil noktasında da  her yerde temsil ettik arkadaşlarımızla. Normal şartlarda şubat ayında kongremiz olması gerekiyodu. Erken seçim ihtimaline  karşı ötelenmişti.  Şimdi de kongre takvimi işliyor. 30 Ekim’de delege seçimlerini yapacağız. Muhtemelen Kasım ayı içerisinde de 3. Olağan kongremizi yaparak yolumuza devam edeceğiz.

Seçilenler Milletvekili adayı olamayacak

-Vekil adayı olacaklar yönetimlere aday olamıyor değil mi?

Bek: - 2018 de seçimler öncesi  hemen bütün il başkanları,  bir çok ilçe başkanı ve yönetimlerden  aday olunca teşkilatlar boşalmıştı. Bu büyük sıkıntı yaratmıştı. Bu dönem böyle bir sıkıntı yaşanmaması için öne alındı. Ve İl- ilçe başkanı olanların milletvekilliği adaylıkları kabul edilmeyecek. Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri için geçerli değil bu.

-Bu demektir siz milletvekili adayı olmayacaksınız

Bek: -Yok olmayacağım. Meral hanım, İstanbul ve diğer büyükşehirlerde bana kalırsa önseçim yapacak.  İstanbul için “Yüzbin üye olursa ön seçim yapabiliriz” demişti. İstanbul’da önseçim olasılığı çok büyük. Hatta büyükşehirlerde.

Spekülasyona son  Bek yeniden aday

-İlçe başkanlığında üç yılı doldurdunuz değil mi?

Bek-35 ay oluyor.

-Atamayla gelmiştiniz değil mi

Bek-Atamayla geldim ama iki ay sonra kongreye gittiğik. Ve kongrede seçildim. Seçilmiş başkanım.

-Yeniden aday olduğunuzu da açıkladınız? Hedefte neler var. Neler yapacaksınız, neden yeniden adaysınız?

Bek: Bugün açıklamadım aslında. Arkadaşlarım biliyor. 4-5 ay öncesinde ilçe yönetimindeki arkadaşlara söylüyordum. Bizle ilgili görevden aldırmak isteyen arkadaşlar var dı, onlara, “Bunlarla uğraşacağınıza üye yapın, üyeleriniz olsun.  delege seçiminde lazım olur” demiştim. İşte seçim geldi. Ama bazı arkadaşlarım bunlarla uğraşacağına dedikodu yapıyorlardı. Şimdi biz 1500 yeni üye yaptık. Bu üyeler delegeleri seçecek, delegelerde inşallah kongrede ilçe başkanını seçecek. Aday olduğumu çok daha önceden açıkladım ama bugünkü açıklamayı şunun için yaptım. Bir kaç gündür köylere gittiğimde, ya da telefonla bana ulaşan bazı arkadaşlarımız ‘Benim ilçe kongresinde aday olmayacağım ve yerime bir başkasını aday göstereceğim’ şeklinde söylentiler duyduklarını ifade ettiler. Birde biz ‘Adaylara üye listelerini verdik. Fotoğraf çekip tebirk edip başarılar diledik. Bunların fotoğraflarını da sosyal medyada paylaştık.” Bunlar farklı yorumlara yol açtı galiba.  Oluşan bazı yanlış yorumları, söylentileri kırmak için bugün  kongrede aday olacağımı açıklamadım.  Ama ekip arkadaşlarımızın hepsi,  aday çıkan arkadaşlarımın hepsi benim aday olduğumu biliyordu zaten.

İlçe başkanı karşısına çıkmak kolay değildir

-Bir kongre öncesinde karşınıza iki aday çıkıyor. Bunu kendiniz ve İYİ Parti açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bek: -Bir kere şunu insanlar bilsin. Genel merkez her ilçede tek adayla seçime gidecek falan diye yorumlar var.  Böyle bir şey yok. Bizde demokrasi işliyor. Aday olma niteliğine haiz herkes, parti  üyesi olan herkes aday olabilir. Bunda sıkıntı yok. Biz bunu mutlulukla karşılıyoruz. Demokrasinin gereği bu. Herkesin de hakkı. Ben de Varol kardeşime de, Erdinç başkanımı da cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

İlçe başkanına karşı aday olmak zordur. Bizim ilçe başkanı olarak benim avantajım var. 35 aydır biz burda ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Yaptığmız çalışmayı, üç haftada, bilemedin altı haftadayapacaklar. Ne kadarını gerçekleştirebilirler bilemeyiz. Bu cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Bizim için mutluluk verici. Çünkü insanlar uzun süredir böyle, iki adaylı, üç adaylı, kongrelere hasretti. Mevcut partiler, CHP dışındaki partiler, tek adayla kongreye gidiyor, kongreleri kongre yapmış olmak için yapıyorlardı. Formaliteyi yerine getiriyorlardı. Biz onlara kongre diyemeyiz. Bizimkisi inşallah çok adaylı kongre olur, kaliteli, İYİ Partiye’ye yakışır bir kongre olacaktır. Biz o konuda çaba sarf ediyoruz.

Yaptıklarımız boşa gitmemiş

-Bir-iki sitem içeren paylaşımların oldu sosyal medya hesabında?

Bek- Evet bir-iki arkadaşıma sitemim var.  Yüzlerce, binlerce insanın olduğu yerde de doğal. Yüz kişinin içinde, bir kişi, iki kişi, beş kişi çıkacak.Ama onun dışındaki üyelerimizden gördüğümüz destek karşısında onur ve gurur duyuyorum. Şunu kesinlikle ifade edeyim. İnsanımız gerçerten çok vefalı.  Bunu; köylere, mahallelere gititiğimizde görüyoruz. Biz unutmuşuz yaptıklarımızı, insanlar unutmuyor hatırlatıyorlar. Üyelerimize;  iki bin üyemize mesaj attık. Buyrun delege olmak isteyenler gelsinler aday olsunlar dedik. İş çıkışı gelen, sabah gelen, bize olan destekleri bizleri mutlu ediyor. Üyelerimizin, vatandaşın bazı şeyleri gördüklerine inanıyoruz. Yaptıklarımız boşa gitmemiş. Üyelerimiz taraıfından da takdir ediliyor.

Yönetim Kurulunun üçte ikisi yenilecek

-Yönetim kurulu kaç kişi

Bek; -32-32,  64 kişi yazmıştık. Benle beraber 65 kişi. Yedek asil yönetim ayrımı yapmıyorum. Sonraki süreçte Varol arkadaşımız ve arkadaşlarıyla bir kırılma yaşandı.  Ayrılanlar oldu. Şu anda 32 asil , 18 de yedek üye yönetim kurulu üyemiz var.

-Kaç delegeyle yapılacak kongre?

Bek-400 delege seçiliyor. Asil yönetimdeki tabi delege sayısı 32. Bir de eski ilçe başkanı doğal delege. 433 delege ile seçim yapacak.

-Şu anki yönetim kurulunda yüzde kaç değişim olur sizin listenizde?

Bek-Üçte ikisi yenilenir.

-Yeni yönetim partiyi seçimlere hazırlayan yönetim olacak.

Bek-Hem yerel, hem genel seçime hazırlayacak yönetim olacak. Hedef ilk önce cumhurbaşkanlığı seçimi, sonra Silivri’de belediye seçimi

İYİ Parti’ye katılımlar sürecek

-Meral hanım son günlerde bir çok ünlü ismi partiye katıyor. Turhan Çömez katıldı. En son Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba katılıyor. Bu nasıl yankılanıyor buralarda. Yorumunuz nedir bu gelişmelerle ilgili?

Bek-Yankıları Silivri’den ziyade Türkiye genelinde ciddi bir yankı uyandırıyor. Silivri’de Meral hanımın kendi şahsında ciddi bir sempati ve talep var partiye. Partinin kuruluşunu üçüncü bölgede gerçekleştirdi. Partimize katılan büyüklerimizden gurur duyuyoruz. Bize de şevk veriyor. Türkiye genelinde ciddi yankısını bekliyorum. MHP’de üst düzey bir yönetimde bulunmuş bir ismin partiye katılacağına ilişkin bilgiler geliyor. Başkaları da var. Bu merkez partisi olduğumuzun bir göstergesi. Ak Parti, MHP, Deva, CHP’den gelen var. Her kesimden insanın İYİ Partide toplanması partinin merkeze oturduğunun göstergesi. Merkezde bir boşluk vardı. Bunu İYİ Parti dolduracak diyorduk. Bunu doldurdu, emin adımlarla gidiyor.

Hoşgörüyle getirdik, öyle devam edecek

-Kongreye doğru başka söylemek istediğimiz, mesajınız varsa alalım.

Bek-Üçüncü olağan kongremizin Silirvi,İstkanbul ve Türkiye genelinde hayırlara vesile olur. Ülkemiz kazansın iskiyoruz. Hoşgörüyle bu işi götürdük. Bunu da devam ettireceğiz. Parti içi seçim kazanmış ya da kaybetmenin önemi yok. Önemli olan Türkiye’de ve yerelde seçimleri kazanmıştır. Bizim de hedefimiz mevccut düzeni değiştirmek, ondan sonra ortaklarımızla yerel belediyeyi kazanmaktır.