Corona virüs nedeniyle iki yıl ara verilen  TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ilgi oldukça yoğun. Hafta içi öğrenciler, hafta sonu her yaştan vatandaşlar Fuar alanına koştu. Kitapla buluşmak güzel ama ne yazık ki fiyatlardaki aşırı düzensiz artış, yayınevlerini de zor durumda bırakmış bulunuyor. İlksatır Yayınevi sorumlularından İlyas Kazancı, ‘Fiyatları söylerken bazen yüzümüz kızarıyoruz. Ama maalesef sattığımız kitabı ika ay sonra aynı fiyata basamıyoruz’ dedi. 

İşte bir Yayınevi sorumlusunun gazetemize yaptığı değerlendirme:

“ Benim adım İlyas Kazancı İlksatır Yayınevi’ndenim. 2 yıldır heyecanla beklediğimiz fuar nihayet açıldı. İlgi gerçekten bayağı büyük. Bu kadar kalabalığı görmek bizleri mutlu ediyor. 11’ine kadar burdayız . Herkesi, tüm kitapseverleri bekliyoruz.

Bizim standımızda; gençlere yönelik kitaplar var, yetişkinlere yönelik romanlar var. Çocuk kitapları var. Psikologların önerdiği çok güzel çocuk kitapları var.

Evet öğrencilerin ilgisi çok fazla. Sağ olsunlar;  hafta içi okullar,  belediyeler öğrencileri taşıyor. Onların yoğunluğu var. Cumartesi- Pazar yetişkin okurlar, her yaştan kitap dostu geldi.

Fiyatlar konusunda gençler de, okurda çok muzdarip.  Biz de yayınevi olarak kitap  fiyatlarını söylerken yüzlerimiz kızıyorur. Utanıyoruz.  Ama bizim de yapacağımız bir şey yok. Maalesef masraflar çok fazla. Sattığımız kitabı iki ay sonra aynı fiyata basamıyoruz.  Gençler işin bu yönüyle de tanışmış oldu. Keşke fiyatlar daha uygunsa da kitapları daha çok insanlara iletsek. “

*

Erhan KIZILYAR