İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’na T:Volkan Aslan getirildi.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevini 10 yıldır sürdüren T. Volkan Aslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’na getirildi.  Aslan, aynı zamanda  Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapıyor.

Aslan, Ataşehir Belediyesi’ndeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü süresince, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin verdiği destek ile gerçekleştirilen geniş katılımlı kültür sanat etkinlikleriyle binlerce Ataşehirliye ulaşan projelere imza attı.

Özellikle “Sanat Eğitiminizi Mahallenize Getiriyoruz” projesiyle Ataşehirlilerin sanatla buluşmasını sağlayan, pandemi döneminde de etkinliklerini Youtube kanalı aracılığıyla sürdüren Ataşehir Belediyesi vatandaşların da büyük beğenisini kazanmıştı.

Yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken, hayata geçirdiği projeleri büyük beğeni toplayan Aslan’ın, yeni görevinde de İstanbul’u ülkemizin sayılı kültür sanat merkezlerinden biri yapacak çalışmalara imza atması bekleniyor.

Folklor alanında yaptığı çalışmalarla bilinen, Lisans eğitimini İTÜ TMDK Türk Halk Oyunları Bölümü'nde tamamlayan, yüksek lisans tezini “Ordu – Gürgentepe Güvenç Abdal Ocağında Müzik ve semah Kültürü” üzerine yapan Aslan’ın "Arguvan Yöresi Halkoyunları", "Malatya Arguvan Yöresi Giyim Kültürü" ve “Eymirli Aşık Ali Asgar (Sefili) Berktaş’ın Hayatı ve Eserleri” adlı 3 de kitabı bulunuyor. (arguvanhaber)