TÜGVA'nın Galata Köprüsü'nde düzenlediği Filistin'e destek eylemi sonrası "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atan şüpheli Ege Akersoy tutuklandı.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Galata Köprüsü'nde düzenlediği "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" eylemi sonrası Şişhane'de "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, yumruklu saldırıya uğradı.

Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli olay yerinden kaçmaya çalışırken, bölgede görev yapan trafik polisi tarafından yakalandı. Burnundan yaralanan Aydemir, polis ekiplerince Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü.  Üniversite öğrencisi olduğu belirlenen şüpheli  Ege Akersoy , Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

CHP'li Ağbaba'dan tepki

CHP Milletvekili Veli Ağbaba Ege Akersoy'un tutuklanmasına tepki gösterdi. Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Hilafet bayrağı açanlara karşı Anayasayı ihlal suçundan soruşturma açılmadı! Türk gencimize tokat atan şahısa hiçbir işlem yapılmadı! Ama genç kardeşimiz Ege tutuklandı. Bu karar, Cumhuriyet’e karşı verilmiş bir karardır! Cumhuriyet savcıları isminin önünde neden cumhuriyet olduğunu bir an önce hatırlamalıdır!"dedi.

Başarır:Cumhuriyet Savcıları isminizin başındaki Cumhuriyet kelimesini unutmayın 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Mahir Başarır'da Ege Akersoy'un tutuklanmasına tepki gösterdi. Başarır, 

"Anayasaya baş kaldıran, anayasal düzeni yıkmaya çalışan hilafet yanlıları mı tutuklanmalı yoksa daha yaşamının baharında olan ve burası Türkiye Cumhuriyeti diyen Türk genci mi tutuklanmalı? Ya da polisin yanında hilafet bayrağı açarak ona tokat atma cesareti gösteren hilafet yanlısı mı tutuklanmalı? Cumhuriyet savcıları kendinize gelin, isminizin başındaki Cumhuriyet kelimesinin anlamını unutmayın!"

Özdağ babasıyla görüştü

İETT'den Beylikdüzü'ne 3 yeni hat İETT'den Beylikdüzü'ne 3 yeni hat

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Akersoy'un babası ile görüştüğünü belirterek, " Yumruk attığı için tutuklanan Ege Akersoy Yıldız Teknik Üniversitesi 4. sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi imiş. Başarılı bir öğrenci olduğu için burs alıyormuş. Ege'nin babası emekli bir subay. Biraz önce kendisiyle görüştüm. Ege'nin hayatı boyunca hiç kavga etemediğini, kavga etmeyi bilmediğini söyledi. 'Ancak' dedi babası 'Son günlerde Türk Bayrağına, Atatürk7e yapılan saygısızlakara çok içerlemişti. Çol dolmuş. Keşke yapmasaydı". Özdag ayrıca paylaşımında; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, Ege Akersoy'un gözaltına alındığı karakolu aradığını iddia etti. 

Editör: Haber Merkezi