Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan bir soruşturma kapsamında bu sabah Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Büyükçekmece Belediyesi’ne yaptığı operasyon sırasında A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural ile Kameraman Hüseyin Koçak darbedildi. sakinleştirilirken gözaltına alınan 4 şüpheli araçlara bindirilerek götürüldü. A Haber muhabiri Vural ise savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Bakan’dan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameramanı Hüseyin Koçak'ı darbeden şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı. Tunç, "Olay sebebiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kasten yaralama suçundan soruşturma başlatılarak tespit edilen şüpheliler gözaltına alınmıştır. Her iki soruşturma da titizlikle devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Ak Partili Çelik kınadı

İETT'den Beylikdüzü'ne 3 yeni hat İETT'den Beylikdüzü'ne 3 yeni hat

Öte yandan Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’de bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Çelik, “Büyükçekmece ilçemizde görevi başında gazetecilik mesleğini icra ettiği sırada bir grup tarafından saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisine acil şifalar diliyorum.

Halkın haber alma hürriyetini engellemeye yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi