Silivri Selimpaşa ve Ortaköy'de yapılan 1/5000’lik imar planlarına vatandaşlardan yoğun itiraz geldi. CHP Silivri İlçe Başkanlığı bu akşam vatandaşa yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Selimpaşa’da Nişantası Üniversitesi binası içindeki nikah salonu’nda gerçekleşen toplantıya; CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, İBB CHP Meclis Üyeleri; Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile Silivri Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı. ve Gökan Yönat  katıldı.

Tıklım tıklım bir salonda gerçekleşen toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, sorunları öğrenmek, vatandaşları dinlemek ve sorunların çözümüne yardımcı olmak amacıyla toplantıyı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Balcıoğlu kurban alanlarında Balcıoğlu kurban alanlarında

Kırkıcı: Yer yer yoğun değişimler var

Kömür’ün ardından söz alan Silivri Meclis Üyesi  Harita Mühendisi Süheyl Kırkıcı; Selimpaşa'da ve Ortaköy'de yapılan planlarla ilgili vatandaşlara bilgiler verdi.  Selimpaşa’nın kıyı şeridinde yoğun değişimler olduğuna işaret eden Kırkıcı, bu konuda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu. Kırkıcı; gerek İBB gerekse Silivri Belediyesi'nin de vatandaşı planlarla ilgili bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı. 

Vatandaşlar ise yoğun bir şekilde itirazlar yaparak, çok ciddi plan değişiklikleri olduğunu, CHP’lilerden çözüm için yardımcı olunmasını istediler. Çok yoğun itirazlar karşısında CHP'liler zaman zaman vatandaşı yanıtlamada zor anlar yaşadılar. 

Balcıoğlu: Şikayetlerinizi İBB’ye götüreceğiz

İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ise, vatandaşlarının tepkileri üzerine; kendilerinin planların yapıldığı süreçti bilgilerinin olmadığını meclise geldiğinde de bölge planı olduğu için evet dediklerini içeriğini ise plan geçtikten sonra öğrendiklerini bildirdi.  ‘Plan haşa Kuran-ı Kerim değil ki değişmesin. Hataları yanlışları düzeltmek konusunda vatandaşa yardımcı olmak için burdayız. Sizlerin şikayetlerini İBB’ye taşıyacağız” dedi.

Daha sonra bir soru üzerine CHP’liler, planın Silivri Belediyesi tarafından yaptırıldığını ve İBB’nin de bu planı onayladığını öne sürdüler. CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür de vatandaşlardan, şikayetlerini, itirazlarını iletmeleri halinde kendilerinie yardımcı olunacağını bildirdi.

Erhan KIZILYAR 

Editör: Haber Merkezi