CHP İstanbul İl Başkanlığı için resmi olarak adaylığını ilk açıklayacak isim Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik oldu.

Çelik, yaptığı açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanlığına adaylığımı resmen açıklıyorum" dedi.

14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor 14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İİstanbul İl Başkanlığı için tek adaylı bir kongre istediği iddia edilmişti. Çelik'in ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve "değişimcilere" yakın olduğu bildiriliyor. 

100. YIL VURGUSU!

Çelik konuşmasına, CHP'nin 100'üncü yılının önemine dikkat çekerek başladı:

"Bugün burada, CHP İstanbul il başkanlığı önünde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Ne mutlu bize ki gözbebeğimiz, Cumhuriyet Halk Partimiz 100 Yaşında!

Milli Mücadeleyi gerçekleştiren, emperyalist güçleri ülkemizden söküp atan, Anadolu ve Rumeli Müdafa-1 Hukuk Cemiyetinin devamı olarak kurulan partimiz 100 yaşında!

Kuvayı Milliyeci'lerin bağımsızlık sevdalılarının partisi, Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında! Saltanatı kaldıran, egemenliği millete veren, bizlere bu güzel Cumhuriyeti armağan eden Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında!

Kadınlara seçme, seçilme hakkına tanıyan, tüm vatandaşları hukuk karşısında eşit kılan, eğitim reformlarıyla çağdaş Türkiye'yi biçimlendiren Cumhuriyet Halk Partimiz 100 yaşında! Ülkemizi büyük atılımlarla kalkındıran, bu topraklarda çok partili demokrasiyi kuran partimiz 100 yaşında. Anadolu'yu Sosyal Demokrasiyle tanıştıran, "özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü ve emeğin hakça bölüşümü"nün yılmaz savunucusu Cumhuriyet Halk Partimiz 100 yaşında!

Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. 100. yılımız kutlu olsun!!!

Bugün 68 kuşağı öğrenci hareketi liderlerinden Taylan Özgür'ün katledilişinin yıldönümü... "Tam bağımsız Türkiye mücadelesinde yaşamından vazgeçenlere" Denizler'e selam olsun...."

"CHP'Yİ ZAYIFLATMAYA ÇALIŞANLAR ŞUNU İYİ BİLMELİ..."

CHP örgütlerinin parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğini ifade eden Özgür Çelik, şunları söyledi:

"100 yıl önce aydınlanma meşalesini yakan Cumhuriyet Halk Partisi 'parti içi demokrasiyi ülkemizde yaşatan' yegane partidir. Birçok siyasi parti, yönetim kademelerini lider sultasıyla belirlerken, Cumhuriyet Halk Partisi, mahallelerde sandığı kurarak delegelerini seçiyor. Seçilen delegeler ilçe Başkanlarını, İl Başkanlarını, yönetim kademelerini ve Genel Başkanı seçiyorlar.

Bugün televizyonlarda partimizin kongre ve kurultay süreçlerini tartışarak CHP'yi zayıflatmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir:

Asıl tartışılması gereken, lider sultasıyla yönetilen partilerdir. Asıl tartışılması gereken hem ülke yönetiminde, hem de parti yönetiminde 'tek kişi' tarafından alınan kararlardır. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edecektir.

Hatta 'parti içi demokrasiyi' güçlendirmek adına,kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edecektir. Parti örgütleri önseçim, dönem kuralı ve karar alma süreçlerine etkin katılım konularında sesini yükseltmeye devam edecektir."

KAFTANCIOĞLU'NA ZİYARET 

CHP İstanbul İl başkan Adayı Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu da ziyaret etti. Kaftancıoğlu, Çelik'e başarılar diledi. (cumhuriyet-durum)

Editör: Haber Merkezi