AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, düzenlediği bir toplantı ile projelerini açıkladı. 

Kaya Ramada Otel’de düzenlenen lansmana; AK Parti Milletvekili Özlem Zengin, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı; Akın Bayram, AK Parti,  MHP ve Büyük Birlik Partisi ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Çelik: Aynı projeleri ikinci-üçüncü kez açmayacağız

14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor 14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor

Lansmanda konuşan AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, “Bugün çok değerli projeleri açıklıyoruz. Bir beş yıl sonra bu projelerin üç beş daha fazlasını Büyükçekmece’ye kazandıracağız. 30 yılın açığını inşallah bu 5 yıl içinde kapatacağız. Vakit geldi. 30 yıldır Büyükçekmecemiz'in beklediği hizmetleri Recep Erol başkanlığında start vererek başlayacağız. 5 yıldır, 10 yıldır yapılan hizmetleri yeni gibi açıyorlar. Biz aynı binaları ikinci kez, üçüncü kez açmayacağız. Biz inşallah kültür evlerini, bilgi evlerini, teknoloji binalarını açmaya başlayacağız. Allah izin verirse aramızda kalmasın hem Büyükçekmece’de, hemde İstanbul’da kazanıyoruz” ifadelerini kullandı

Zengin: Büyükçekmece’yi almaya yakınız

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin yaptığı konuşmada; Büyükçekmece’nin şimdiye kadar alınacak ilçelerden biri olduğunu savunarak,  “Şu anda Büyükçekmece’de kazanmaya çok yakınız. İstanbul artık İstanbul seçiminden çok daha anlam ifade ediyor. Biz sahada çalışırken neden AK Parti kazanmalı. Neden sayın Cumhurbaşkanımız kazanmalı bunun altını önemle çizmemiz lazım. Muhalefete baktığımız zaman ne kadar çok oyun planlandığını, kurgu yapıldığını görmemiz gereken bir zaman. Ben uzun zamandır siyasette hiç bu yerel seçimler kadar muhalefetin karmaşık. Enteresan gruplar içerisinde olduğu bir dönem görmedim. Bugün yerel seçimden öte hem kendi içlerinde hemde Türkiye siyasetine dair son derece karmaşık arka planlarda yapılan olduğunu görüyorum. O yüzden biz gittiğimizde mevcut yapılanları anlatalım. Kendi siyasetimizi anlatalım. Yaptıklarımızı anlatalım. Başkanımız kazandığında Büyükçekmece ve İstanbul’da neler yapacağımızı anlatalım” dedi.

*

Erol: Belediye yönetimi sınıfta kaldı

 AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol ise yaptığı konuşmada "Büyükçekmece her türlü tarihi, doğal güzelliği içinde barındıran, bir tarafında göl bir tarafında deniziyle insanlarımızın kullanımına açık olması gereken güzel bir ilçemiz. Baktığımız zaman bu ilçemizi ne kadar kullanıyoruz, bu alanlarımızı ne kadar kullanabiliyoruz, halkımızı ne kadar mutlu edebiliyoruz? Halkımızı mutlu edebilme konusunda, insanlarımıza hizmet verme konusunda maalesef 30 yıldır belediye yönetimimiz sınıfta kaldı.

Baktığımız zaman hala yapılamayan yollar, alt yapı hizmetleri var. Büyükçekmece çarşı merkezde hala alt yapı hizmetleriyle boğuşuyoruz. 30 yıllık belediye bunları seçime 2 ay kala sıkıştırıyor. Şu anda seçime 1 ay kalmış ve her mahallemizde müthiş bir çalışma var. Ama takdir edersiniz ki bu arkadaşlar 30 yıldır Büyükçekmece'yi yönetiyorlardı.

Büyükçekmece güzel hizmetleri hak ediyor

Bizler diyoruz ki Büyükçekmece halkı eğitimiyle, kültürüyle, sanatıyla, ulaşımıyla sosyal belediyecilik anlamında her türlü şeyi hak ediyor. Büyükçekmece ilçemiz gençlik ve spor merkezleriyle gençlerimize hizmeti hak ediyor. Yaşlı yaşam evleriyle yaşlılarımıza kolaylık sağlamayı hak ediyor. Yine engelsiz yaşam merkezleriyle engellilere hitap edebilecek alanlarıyla tüm engellilere hitap edebilmesi gerekiyor.Göl havzamızın tamamını mesire alanları var kullanabiliyoruz. Yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla, gezinti alanlarıyla mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Yine Büyükçekmece, Kumburgaz ve Mimarsinan sahillerinin mutlaka halkın kullanımına daha iyi bir şekilde açık olması gerekiyor. Kentsel dönüşüm tüm dünyada ve ülkemizde problem. Baktığınız zaman 6 ilimizi kapsayan bir deprem yaşadık. Günlerce oradaki molozları kaldıramadık. Büyükçekmece de yaşlı yapı stoğu çok olan bir ilçe. Kumburgaz'da, Türkoba'da, Tepecik'te, Mimarsinan'da, Muratçeşme'de kentsel dönüşüm anlamında süratli bir çalışma yapmamız gerekiyor" dedi.

Metrobüs Silivri’ye kadar uzayacak

Recep Erol, eğitimden kültürel faaliyetlere birçok projesinden bahsederken AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'la birlikte TÜYAP'a kadar olan metrobüs hattını Silivri'ye kadar uzatacaklarını, yine ilçede yeniden deniz taşıtlarını kullanmaya başlayacaklarını belirtti.

Giderken gösterecekleri eserleri yok

Son 5 yıla baktığımız zaman Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi aynı partiden ama yine hizmet yok diyen Erol, “Maalesef hizmette yine sınıfa kaldılar. İlçemiz CHPli belediyenin vizyonsuz yöneticileriyle vizyonsuz idarecileriyle şahsi menfaatlerini düşünen ve bu noktada sözde siyasetçiler elinde maalesef hizmetten yoksun bir hale mahkum edildi. CHPli belediye başkanı öncülüğünde yanlışlarla dolu bütçelerin iyi organize edilemediği ilçemize kaybettirdikleri bunun cabası. Bugün bunları sorma vakti geldi. Bunları sizlerle beraber soracağız. Artık yeter diyoruz. 30 senedir CHP'li belediye başkanı sen kazandın. Sen Büyükçekmece'ye ne kazandırdın? Büyükçekmece'ye ne projeler ürettin? 30 yıldır ne hizmet yaptın? 31 Mart'ta koltuğu bırakıp giderken eser olarak gösterebileceğin neler var? Bunları soruyoruz. Bundan önceki seçimlerinde  faaliyet kitapçıklarında baktığında seçimde vaat ettiklerinin yüzde kaçını yaptıklarını söyleyebilecekler. Bizim Ahmediye’de, Tepecik’te, Çakmaklı’da yaşayan vatandaşımız çamurda ve olmayan altyapı hizmetleriyle boğuşmakta. 31 Mart'ta sandıkta bunların hesabını sorarken, mevcut idare sadece yaptığı belediye binasını eser olarak gösterecek. Başka eserleri yok. Hayata geçiremedikleri Albatros Parkı’nı proje olarak mı gösterecekler? Elinizi vicdanınıza koyun. Güzelim Büyükçekmecemiz'e 30 yıldır vaadettiklerini yapmayan insanlara bir 5 yıl daha kaybettirmeyelim. Bu sefer Büyükçekmece kazanacak” diye konuştu. 

*

Recep Erol’un projeleri şöyle::

-Kreş ve Anaokulları

-Tepecik ilkokulu ve Tepecik Endüstri Meslek Lisesi ve kapalı yüzme havuzu

- Muratçeşme Lisesi ve kapalı yüzme havuzu

- AKM yenilenecek

- Yeni Kültür Merkezleri

- Semt Konakları

- Resim Atölyeleri

- Dans ve Müzik Kursları

- El sanatları Atölyeleri

- Kent Müzesi

- Tepecik Kültür ve Sanat Bilim ve Gençlik Merkezi

- Futbol, tenis, basketbol, voleybol, fitness ve kaykay alanları

- Kapalı Spor Kompleksleri

- Kapalı Yüzme Havuzları

- Su Sporları

- Gençlik ve Spor Merkezleri

- Metrobüs hattınız Silivri’ye uzatılması

- Deniz ulaşımı

- Bisiklet yolları

- Kapalı ve açık otoparklar

- Millet Bahçeleri

- Mesire Alanları

- Semt Parkları

- Yeni çocuk oyun alanları

- Yeni Meydanlar

- Göl çevresinin düzenlenmesi

- Kapalı ve Açık pazar alanları

- Belediye nikah ve düğün salonları

- Belediye Sosyal Tesisleri

- Taziye evleri

- Küçük Sanayi Sitesi Projesi

- Mevcut Sanayi alanlarını çevre dostu haline getirilmesi

- Kent Tarımı

- Tarım alanları

- Yerel tarımsal ürünler için pazarlama desteği

- Afet Koordinasyon Merkezi

- Kentsel Dönüşüm

- Sosyal Destek Projeleri

- Bilişim ve Teknoloji

- Hayvan Barınakları

Editör: Haber Merkezi