Çatalca’da Mesut Üner’in göreve başlamasının ardından başlayan değişim, birinci dönemin son günlerinde de devam ediyor. Başkan Üner, yapılacak Yeni  Belediye Kompleksi’nin içinde bulunacak olan  ve Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin temelini törenle attı.            

Törene Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Ak Parti  Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tülay Kaynarca, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Levent Özkan, ilçe protokolüne mensup bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynarca; Siz konuşmasanız da eserleriniz konuşur

Temel atma töreninde konuşan Ak Parti Tanıtım ve Medya İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tülay Kaynarca;   Başkan  Mesut Üner’in Çatalca’nın çehresini değiştirecek projeler gerçekleştirdiğini , Millet Bahçesi’ni, Atatürk Evi’ni gezdiğini ve bunların çok güzel eserler olduğunu belirterek, ‘Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ni de kısa süredece tamamlayacaktır. Harika eserler bunlar. Bazen sizin konuşmanıza gerek kalmaz eserleriniz konuşur. Ben Çatalca’da bu olumlu enerjiyi paylaşmaya geldim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Üner: Çatalca için kaybedecek 1 günümüz yok

Balcıoğlu kurban alanlarında Balcıoğlu kurban alanlarında

Temel atma töreninde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, 2019 yılında hayaller kurarak başladıkları 5 yıllık görevin sonuna geldiklerini ve bu süreçte vaad ettiklerinden çok çok fazla projeleri gerçekleştireceklerini belirterek, ‘ 38 proje ile yola çıkıp 147 projeyi gerçekleştirdik. Allah bizi vatandaşlarımıza mahçup etmedi.  Bize burada tarih yazmayı nasip etti. Bir beş yıl daha Çatalca’da görev yapıp ilçemizi İstanbul’un incisi yapmak istiyoruz” dedi.  Bu temeli 1 Niesan’dan sonra da atabilirdik’ diye konuşmasını sürdüren Mesut Üner, ‘Ama inanın Çatalca için kaybedecek 1 günümüz bile yok. “dedi.

Kalp yapmayı bilmem süslü sözler söylemem

Kendisinin  köylü çocuğu olduğunu, kalp yapmayı bilmediğini, süslü sözler  söylemeyi beceremediğini ifade eden Başkan Üner, şöyle devam etti: ‘Şekilciliği bilmem ama hizmet etmeyi çok iyi bilirim. Kafanın içinde 2. Plan yoksa Allah sana yardım ediyor. Siyasi egom olmadı. Egom olsa Cem Başkanın, İsmail Abi’nin adını yaptığımız projelere vermezdik. İsmail Abi ile şimdi seçimde yarışacağız. Sevgi ve saygı çerçevesinde yarışacağız.  Allah bana Atatürk Evi’nden sonrda Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ni de yapmayı nasip ediyor. Ülkesine en iyi hizmet eden görevini en iyi yapandır’ demiş Atatürk. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Yapacağımız çok güzel hizmetlerle çatalca’nın İstanbul’da birinci yapacağız. Hizmetler sürecek. Sizin bir belediye başkanı aramaya ihtiyacınız yok. Sizin belediye başkanınız var. “

Ermiş:Mutlu ve mesut iseniz sorun yok

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’te; “Yelkeniniz açık ise rüzgar geldiğinde sizi alır uçurur” diyerek başladığı konuşmasında “ Sayın başkan Çatalca sizden memnun, sizde mutlu ve mesut iseniz sorun yok. “dedi.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi

Doğuş Gurubu ile birlikte yapılacak olan  Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi 8 katlı olacak 4826 metre kare alanı buluncak ve 8 katlı olacak. Merkezde;  300 kişilir konferans salonu,  155 kişilik nikah bölümü, 260 kişilik çok amaçlı salon, 400 kişilik doğün salonu,  fotoğraf, bilişim,  ahşap , resim., seramik  atölyeleri’nin de arasında bulunduğu çeşitli bölümler yer alacak.

ilçe merkezinde; Atatürk Parkı’nın bitişiğinde ulaşım açısından en elverişli konumunda tasarlanan bu proje modern bir mimariye sahip ve ilçedeki her türlü sosyal etkinliklerin yapılabileceği bir buluşma noktası olarak tasarlanmış. Eserin tamamlandığında;  sadece Çatalca’da değil, tüm bölge  ve İstanbul’da kültür-sanat anlamında büyük ses getirmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi