Erhan KIZILYAR

*

Büyükçekmece'de muhtarlıklara yeni hizmet binaları

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsin Mahallesi ile Güzelce Mahalle Muhtarlığı’nın yeni hizmet binalarının açılışını yaptı.  Açılışlarda konuşan Dr. Hasan Akgün,  muhtarlıkların yerel demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayarak, ‘Yerel de demokrasi olmadan genelde demokrasi olmaz’ dedi. Vatandaşlarımızın daha konforlu, daha nezih bir ortamda hizmet alabileceği, şehir estetiğine yakışır bir modernlikte tasarlanan  yeni muhtarlık binalarının açılışına, eski dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Mimarsinan eski Belediye Başkanı Nail Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

"Atatürk Caddesi'ni Maşrukiye yapanlara lanet olsun!"

Yaklaşık yedi yıl önce Büyükçekmece’de İBB tarafından bazı sokak isimlerinin değiştirildiğini hatırlatan Akgün, yerel de demokrasi olsa bu değişikliklerin halk oylaması ile yapılacağını vurduladı Akgün şöyle konuştu: Bundan yedi yıl önce Büyükşehir’den Büyükçekmece’de cadde isimlerini değiştirmişler.  Papatya Caddesi’nin üzerini almışlar oraya Torbacılar Caddesi yazmışlar. Torbacı toplumda kötü şeyler çağrıştırır.  Çakmaklı Muhtarı aradı aynı dönemde  “Başkanım bu köy kurulduğundan beri burası Atatürk Caddesi burası Marşukiye Caddesi olmuş. ‘   ‘Dur ya nasıl olur’dedik. Hala düzeltemedik. İşte yerel demokrasi denen şey bu. Hepinizin doğum büyüdüğü mahallenin, caddeniz vardır. Sokağınız vardır. Doğup büyüdüğünüz. Avrupa yereldemokrasisi buna izin vermez. Bir sokak ismi cadde ismi değiştirilecekse, o mahallenin sokağın sakinleri oy kullanır öyle değişebilir Türk Demokrasisi 1970’li yıllarda Avrupa demokrasini yakındı. Bugünde demokrasi 1945 gerisine dönüşmüştür. Yerelde demokrasiyi yaşatmaz isen genelde demokrasi olmaz. Zırt-pırt o ismi, bu ismi kaldırıp oraya Arapça isimler koyamazsın.  On defa kaldırdık. Onlar yeniden koydular. Papatya’yı kabul etmediler Sultan Fatih yaptılar. Fatih Sultan değil, Sultan Fatih. Bu zihniyet meselesi.Çakmaklı’da Atatürk Caddesi’ni kaldırıp Maşrukiye Caddesi yapanlara lanet olsun. Öyle fikre lanet olsun!” 

 " Atalarımızın, cumhuriyetin değerlerini koruyacağız"

İlçede kaldırılan bir çok ismi düzelttiklerini ancak, Çakmaklı’yı düzeltemediklerini söyleyen Akgün,, Fen İşleri’ne emrettiğini ve  Çakmaklı’daki o cadde isminin Atatürk Caddesi olacağını açıkladı.  Akgün şöyle devam etti. Asla sinmeyeceğiz. Asla müsaade etmeyeceğiz. Doğru bildiğimizden ayrılmayacağız. Bu vatanı bize emanet edenlerin kemikleri sızlıyor. Hepimizin dedeleri orada yatıyor. Ya Afyon tepelerinde ya Çanakkele’de. Memleketimizin, cumhuriyetimizin değerlerini, atalarımızın değerlerini koruyacağız. O değerlere saygısızlık yapanlarla da mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Sonunda biz kazanacağız. Sonunda memleketi cumhuriyeti Atatürk’ü seven, bu ülke için gece gündüz çalışanlar galip gelecektir. Bu ülkenin geleceğini kendi geleceğinin çok daha önünde görenler galip gelecektir. İnancım tamdır.

2024 seçimleri çok önemli. Siz de biliyorsunuz. Hem İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na hem de burda kendime daha üst düzeyde oy istiyorum. “

Esenyurt'ta yangın mağduruna yardım eli Esenyurt'ta yangın mağduruna yardım eli

(Not: Lütfen haberlerimizi izinsiz kopyalamayız. Hukuki olarak dava açarız)

Editör: Haber Merkezi