DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, düzenlediği bir toplantı ile TBMM 28. Dönem Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Kahriman, İstanbul'da DEVA logosu altında seçime gireceklerini ve tarih yazacaklarını söyledi. 

Esenyurt İlçe Merkezi’nde düzenlenen toplantıda; sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar, partililer ve çok sayıda vatandaş Kahriman’a destek verdiler.

Kahriman burada yaptığı açıklamada; Esenyurt’a, İstanbul’a, Türkiye’ye hizmet için hayırlı bir yolculuğa çıktığını belirterek, “Ülkeyi ceberrut sistemden kurtarmak için siyasette görev aldım."dedi.

Öncelikle; deprem ve selde yaşamını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Kahriman, ‘Ülkeyi ceberrut sistemden kurtarmak için siyasette görev aldım. Bu süreçte ilçe yönetimimizde görev alan arkadaşlarımızdan tehdit edilenler oldu.  Zalimlik kimden gelirse gelsin dur demek için mücadele ediyoruz.” Dedi.

Türkiye'nin DEVA'sı var

Esenyurt’un Türkiye’nin nüfus açısından en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Kahriman; esnafı, genci, emekliyi, yaşlıyı, her kesimden insanı dinlediklerini, sürekli vatandaşla iç içe olduklarını söyleyerek, ‘Esenyurt’un, Türkiye’nin ciddi sorunları var. Ama bunların üstesinden gelecek DEVA’sı da var. Milletimizin sorunlarını TBMM’de çözmek için milletvekilliğine aday adayım’ diye konuştu.

İstanbul'da DEVA logosuyla seçime gireceğiz

Deprem nedeniyle yaşanan sıkıntılara değinerek, Ak Parti iktidarını da eleştiren Kahriman,  ülkeyi yaşanan sorunlardan çıkacak, Avrupa düzeyine taşıyacak partinin DEVA Partisi olduğunu ifade etti.  Bir soru üzerine, İstanbul’da partilerinin logosu altında seçime gereceklerini de açıklayan Kahriman, “ Esenyurt tarih yazacak. Bölgede tarih yazacağız’ dedi.

Toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Esenyurt’un TBMM’de bir vekili olmadığını belirterek, Halis Kahriman’a destek verdiler.