Büyükçekmece Belediyesi’ne yapılan operasyon sırasında  yaşlı bir kadının boğazını sıkan Hasan Akkuş, yaşlı teyzeden ve kamuoyundan özür diledi. Akkuş’un basın ‘Siz hiç inancımızla vuruldunuz mu?” başlıklı basın  açıklaması şöyle: 

“Siz hiç inancımızla vuruldunuz mu?

Ben Hasan Akkuş.

Büyükçekemce belediyesinde yapılan operasyon esnasında yaşanan tartışmalarla gündeme oturtuldum.

Din alimi, imamlık ve Zonguldak Müftü Yardımcılığı yapmış rahmetli bir babanın evladıyım.

Sakarya İmam Hatip Lisesi’nde okumuş hayazını ezan susmaz, bayram inmez vatan bölünmez düsturu üzerine inşa etmiş kenide iki Mustafa’yı rehber bilmiş birisiyim.

Dinimin Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ve vatanımızın kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK vazgeçilmezlerim arasındadır.

Büyükçekmece belediyesinde yaşanan olaylar esnasında maalesef bir yanlış anlaşılma sonucu, uğruna hayatımı feda edebileceğim değerlerimle ve inancımın gereği olan prensiplerimle vurulmaya başlandım.

Halbuki 56 ay önce emekli olmuş, hiçbir siyasi parti ile organık bağı olmayan inançlı, inancının gereklerini yaşayan, vatanı, milletini seven Atatürk milliyetçisi biriyim.

Bütün ailem, eşim, kız kardeşim başörtülü olup, hiç bir zaman, hiç bir mecrada islami ve insanı değerlerle çatışmam veya aykırı görüşüm olmamıştır. Olamazda. Genlerimdeki Karadenizlilik damarı ve olay esnasında bir anlık öfke ile tanımadığım başörtülü bir ablamızı, kötü bir diyaloğ sonucu ittim. O anda ablamızın ne başörtüsünü ne de kim oludğunu fark etmedim bile.

Durum böyle ikin yazılı görsel ve sosyal medyada ailemin ve inancımın vazgeçilmezi olan başörtüsüne düşmanmışım gibi yazılanlar beni kahretmektedir. Eminimki enaz bunları yazan ve söyleyenler kadar bu değerlerin sahibi ve savunucusuyum. İnsanların inancı ve yaşam biçimi herkes tarafnıan saygı duyulması gereken evrensel değerlerdir.

İşte kısıtlama yapılacak yollar İşte kısıtlama yapılacak yollar

Bu düşünceler içinde yine de öfke kontrolü yapmayıp ablamızı incittiğim ve komuoyunda, bu şekilde algılandığım için tüm inananlardan ve kamuoyundan özür diliyorum.

Halkanızı helal edin. Ben hakkımda yanlış yorum yapıp inancımla beni vuranlara hakkımı helal ediyorum. Allah her şeyi bilendir...

Ne olmuştu?

Büyükçekmece Belediyesi’ne operasyon yapıldığı gün bir grup gözaltına alınan belediye personellerini desteklemek için belediye önüne geldi. Burada slogan atan grubun içinde  bulunan  Hasan Akkuş, bir anlık öfkeyle Nebiha Yetimoğlu’nun boğazını sıkarak hakaret etti. Yetimoğlu karakola giderek Akkuş’tan şikayetçi oldu. Yetimoğlu belediyeyle ya da Hasan Akkuş’la bir problemi olmadığını, daha önce kızına burs verildiğini, belediye gezilerine katıldığını belirterek Akkuş’tan sadece özür beklediğini dile getirdi.

Hasan Akkuş kimdir?

Uzun yıllar Büyükçekmece Belediyesi'nde özel kalem müdürlüğü yapan Hasan Akkuş, 2019 yılından itibaren de İBB Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü olarak görev yapmış bir süre önce de emekli olmuştu.